Kategorier
Nathalie Horse Care Produktanmeldelser

Undgå mudder og muk

Undgå mudder og muk med Mane n Tail gel fra Nathalie Horse Care.

Vil du gerne undgå mudder og muk i hestens koder? Så læs videre her…

Sidste år, 2019 var kun nogle få millimeter regn fra at blive det vådeste år, i al den tid man har målt årlige nedbørsmængder.

Hvis du har hest ved du, at meget regn også er lig med meget mudder, og en forøget risiko for at hesten får muk til følge.

Jeg kan ikke love dig hvordan du kan minimere mudder og muk – jeg indrømmer at det var lidt en “lokkende” overskrift. Men jeg vil gerne give dig et tip til, hvad du kan gøre for at mudderet ikke hænger så godt fast i hestens pels på benene.


Derfor skal du forsøge at undgå mudder og muk.

Det er relevant at forsøge at nedsætte mængden af mudder på hestens ben, hvis man vil undgå muk. Mudderet i sig selv er ikke så problematisk i små mængder. Det er det derimod, hvis huden konstant udsættes for for store mængder mudder der “pakker huden ind”, så vandet derfra nærmest kan “opbløde” huden. Hvis hudens barriere ødelægges kan skadelige bakterier trænge ind og være med til at skabe muk.

Store mængder klistret mudder i koden holder på fugten, når det som vejret er nu, nærmest aldrig er tørt i jorden. Mudderet kan altså gøre at vandet ikke kan komme væk fra hestens kode. Derfor kan det hjælpe at skabe nogle forhold, så vand og fugt bedre kan komme væk fra kodeleddet.

Sådan gør jeg ved mine heste der går i en løsdriftsstald.

Min løsdrift er nogenlunde veldrænet alt taget i betragtning, undtagen ved indgangene til hhv. halvtag og indendørs boks. Der ligger desværre alt for meget mudder nu. Men hvis jeg prøver at fjerne det med en stor maskine vil der kun komme endnu mere, som situationen er pt.

Derfor er det som det er.

Der er dog nogle ting jeg forsøger at optimere hver vinter…

Fodring: Helt lavpraktisk har jeg sørget for at afstemme hestenes foderplan med ekstra gode fedtsyrer og så sørge for at mineraltildelingen har ligget lidt højere end normalt. Særligt er jeg opmærksom på zink (og kobber som er zinks partner), der spiller en stor rolle for hudens styrke.

Klipning: Den fysiske ting jeg gør, er at klippe hovskægget, altså pelsen omkring koden, noget kortere end det naturligt vokser ud som. Jeg klipper det ikke helt kort, så huden blottes, men så kort, at pelsen ikke kan have “tjavser” med mudder.

Easy go Mane N’ Tail gel fra Nathalie Horsecare

Mit hemmelige trick til dig:

Jeg fik en dag et tip fra en af mine super søde kunder om, at jeg skulle prøve at bruge Mane n Tail gel fra Nathalie Horse Care på pelsen, hvor mudderet oftest er til gene.

Det har jeg gjort lige siden, og jeg må tilstå at jeg er kæmpe fan!

Gelen fra Nathalie Horse Care er meget glat i sin konsistens (brug den ALDRIG i sadellejet!), men det er netop det der gør, at den også “afstøder” mudderet. Det mudder der skulle hæfte sig fast bliver desuden lettere at børste af!

Jeg bruger en klat på størrelse med en 5 krone til hvert ben, og det holder i ca. 2-3 dage. Jeg bruger det på tørre ben, da jeg ikke vil risikere at indkapsle fugt i huden. Desuden lader jeg det lige sidde 5-10 minutter, før jeg lukker hestene ud (i mudderet) igen. Så synes jeg det holder effekten i længst tid.

Du kan læse mere om Nathalies produkter her: https://nathaliehorsecare.com/DK/Horse%20Care.aspx

Disclaimer: Brug ikke gelen på beskadiget hud. Og som med alt andet – test først på et lille område om din hest har nogle allergier for produktet. Sørg desuden for, at din hests foderplan er velafbalanceret, og brug altid din sunde fornuft!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *