petHorse care 2004 man og hale fra Peticare – Produktanmeldelse

1
2584
petHorse Care 2004 - peticare
petHorse Care 2004 plejespray til man og hale. Foto. hestezonen.dk

sponsoreret indlæg

[ratings]

Produktanmeldelse af petHorse care 2004 man og hale fra Peticare

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

petHorse care 2004 man og hale er lavet af Peticare, som er et firma der laver insektafskrækkelses- og plejeprodukter til hest, hund og mennesker. Peticare er temmelig nye på det danske marked, og jeg har her lavet en produktanmeldelse af petHorse care 2004, som er et plejeprodukt til man, hale og lange hår på hesten, såsom fx et kraftigt hovskæg på de tunge racer. petHorse care 2004 er et navn, som jeg har svært ved at gennemskue, hvorfor det skulle have – men det gør nu ikke produktet dårligere! petHorse care 2004 er et hårplejemiddel, til lange hår på hesten, og det skal derfor, i min optik, ikke sættes i bås med mere traditionelle man og hale produkter, fx showshine.

Hvad er petHorse care 2004 man og hale?

Som navnet på ingen måder antyder, så er petHorse care 2004 et plejeprodukt til man, hale og hovskæg (der er vist ikke så mange andre lange hår, man gerne vil pleje på en hest?). Det adskiller sig fra andre lignende manspray-produkter ved netop at være et plejeprodukt. Skulle man sammenligne lidt med noget til mennesker, vil jeg sige en leave-in balsam på sprayform. Det der er særligt ved Peticares produkter er, at de har en særlig teknologi, de kalder PRS, som står for Peticare-Release-System. Det betyder, at de aktive stoffer (eftersigende – jeg kan ikke rigtigt måle på det) frigives langsomt. Plejesprayen indeholder bl.a koffein, ylang-ylang, silkeprotein og andre plejestoffer. Ifølge producenten er det nogle ingredienser, der beskytter hårene mod udtørring, samt gør hårene stærkere og mere glansfulde, giver bedre vækst og regenerering, samt bedre beskyttelse mod tilsmudsning. Jeg er ikke selv ekspert i, hvad hår har brug for udefra, men ved, at pelsen og hårenes kvalitet som regel hænger sammen med kvaliteten af fodringen! Når det så er sagt, så har jeg to “hippie-heste” med lange maner (og min frisør er stor fortaler for silkeprotein til håret).

petHorse Care 2004 - Man og Hale plejespray - Peticare
Man og Hale plejespray fra Peticare.dk giver lækkert hår :-)
Foto. hestezonen.dk

Begge hestene går i løsdrift 24/7, og det kan altså godt være nødvendigt med en hjælpende hånd, i form af et plejeprodukt, for at få hestene til at se nogenlunde soignerede ud, og undgå dreadlocks, burrer og smågrene der kan hænge fast. Jeg testede petHorse care 2004 på begge hestene i det danske forår (læs: pis-øsende regn, afbrudt af blæst og almindeligt gråvejr) og resultatet kan du læse mere om, i min samlede vurdering af produktet.

Hvor anvendes petHorse care 2004 man og hale:

petHorse care 2004 kan anvendes som plejeprodukt på alle lange hår på hesten, altså man, hale og hovskæg (jeg er personligt ikke vild med at putte noget i pandelokken på hestene, medmindre det er bydende nødvendigt). Plejeproduktet anvendes som en form for hårkur en til to gange i ugen – eller oftere, hvis der er behov for det. I starten anbefales 3-5 gange og jeg formoder det er indenfor en uges tid.

Brugervenlighed:

petHorse care 2004 man og hale er nemt at bruge, da det bare skal fordeles på man- og halehårene. Hårene skal ikke “gennemsprøjtes”, så de bliver våde af produktet, men blot forstøves. Til gengæld skal man nok også huske at fordele noget af plejeproduktet helt inde ved rødderne, hvis man vil have lidt effekt af koffeinen, der eftersigende giver bedre hårvækst.

Emballage:

Emballagen er en pumpeflaske, hvor der også medfølger en ekstra forstøverpumpe – den anbefaler jeg at bruge, da den fordeler produktet meget bedre. Der står brugsanvisning på emballagen. Særligt er det, at man skal spraye det på, og så vente 5-10 minutter før produktet tørrer – og så kan man frisere i hårene. Dette skyldes, den særlige mikroteknik PRS, hvormed Peticare har indlejret plejestofferne i et matrix, som sikrer den langsomme frigivelse af plejestofferne. Som jeg ser det, er det lidt en form for nano-teknologi, dog er det værd at nævne, at Peticares produkter er fuldstændigt biologisk nedbrydelige, giftfri for både dyr og mennesker, og ufarlige for vandmiljøet.

petHorse Care 2004 - peticare
petHorse Care 2004 man og hale er en plejespray til man og hale.
Foto. hestezonen.dk

Produktet i brug:

Produktet fordeles i man og hale, (og evt. hovskæg) og producenten skriver, at den bedste effekt opnåes efter 3-5 ganges brug – her havde det dog været rart, at det var lidt mere præcist beskrevet, om de 3-5 gange var indenfor en uge, en måned eller længere tid. Måden petHorse care 2004 virker på er netop ved at lave en tynd beskyttelsesfilm om hårstrået, hvilket gør hårstrået stærkere og mere smudsafvisende. petHorse care 2004 man og hale koster 136,80 kr. for 250 ml. Det er altså ikke den billigste på markedet, men den fungerer ret godt, og så er den lidt speciel idet det er et plejeprodukt.

Min samlede vurdering:

petHorse care 2004 man og hale får ikke toppoint for navnet, men jeg må indrømme, at jeg faktisk blev positivt overrasket over resultatet og effekten af produktet. Jeg er ikke den store forbruger af alt, hvad man kan sprøjte på en hest, og særligt er jeg ofte meget lidt begejstret for “duften”, der minder den i om autoklargøringsprodukter. Glæden var stor, da jeg konstaterede, at der stort set ikke var nogen “duft” i petHorse care 2004. Jeg brugte produktet to gange på en uge, og der var dage i den uge, hvor regnen stod ned i tykke, fede stråler. Jeg tvivler på, at det er optimale forhold for at teste et produkt som dette, men omvendt, så er det jo sådan realiteterne er, særligt for mange med de lidt mere robuste racer, hvor man går lidt mere op i “langthårspleje”. Det korte af det lange er, at jeg faktisk kan se en bedre glans i manen på begge heste, og at hårene ikke er helt så beskidte som normalt – lidt som om mudderet ikke hæfter helt så godt fast. I modsætning til når jeg har brugt showshine, så fik hårene ikke den der glatte-fedtede hinde, men føltes naturlige. Facit efter to ganges forbrug er altså to heste med lange maner, der føles “normale”/naturlige, men som har fået lidt mere shine og er mere smudsafvisende, og også mindre “uglede”. Jeg vurderer, at produktet er interessant for de, der går op i kvaliteten og udseendet på hestens hale, man og evt. også hovskæg, men hvorvidt produktet virkelig giver bedre hårvækst skal jeg lade være usagt. Hvis du vil vide mere, kan du se på Peticares hjemmeside.

1 COMMENT

 1. Det lyder som et spændende produkt for os med Irish cobs/tinkere/sigøjnerheste :-)
  Jeg bruger en del penge på at pleje man, hale og hovskæg på min lille flok bestående af 5 heste pt.
  Jeg bruger fx:

  7-Day-mud-away fra Nettex
  Detangler&shine fra CowboyMagig
  Paraffinolie

  Især Detangler&shine vil være interessant at sammenligne med det produkt du har testet her…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here