Kategorier
hestezonen.dk

Hansepferd 2016 – et mekka for fritidsrytteren

[ratings]

Den tyske hestemesse Hansepferd i Hamborg er netop afholdt i weekenden 22-24. April. Hvis du ikke føler dig helt hjemme på Hest og Rytter messen i Herning, eller blot trænger til ny inspiration, er der ret stor sandsynlighed for at Hansepferd er messen for dig. Måske skal du skrive messen i kalenderen for 2018?

Hansepferd er en hestemesse, der har fritidsryttere som sin primære målgruppe. På Hansepferd kan man opleve 37 forskellige heste og ponyracer fordelt på ca. 300 individer.

Extreme Trail - Hansepferd
Ekvipagen gør klar til at vise hvordan Extreme Trail banen forceres.
Foto. hestezonen.dk

Tysk grundighed gør sig gældende, hvad haloversigten angår, og hallerne er delt op efter hvilken målgruppe og hesteracer der vises på de små miniclinics på messen. Eksempelvis er der en “islænderlandsby”, en hal med western og horsemanship, sundhed og fodring – og så videre. I alt var der i år 7 haller i brug med forskellige teamer, som i alt fyldte de 47.000 m2 godt ud med 450 udstillere fra ialt 15 nationer.

Hansepferd
Alizee Froment lufter Sultan før aftens show til Hansepferd.
Foto. hestezonen.dk

Hestemessen er med sin beliggenhed i Hamborg nem at komme til, både med bil eller tog, og det kommer vel næppe som nogen overraskelse, at hallen med “Sundhed og fodring” er det store trækplaster for mig, selvom jeg også i stor grad værdsætter at se de mange forskellige racer i aktion!

Hansepferd - cremellohingst
En vaks cremello hingst til Hansepferd, var en af de mange forskellige heste.
Foto. hestezonen.dk

Sundhed og fodring

I hallen “sundhed og fodring” fandt jeg, med hjælp af min assistent og veninde Jessie (de udenlandske messer kan godt være lidt overvældende at skulle nå på én dag, så tak til Jessie for assistencen, med at finde noget af relevans til bloggen), nogle ret spændende nyheder, bl.a. en kompressionsdragt fra Hidez by CME, der er “det nye sort” til konkurrenceheste, et tretrins program (også fra CME) til hudproblemer og sår, med fokus på både fordøjelsesystemet og huden – og så det allermest nytænkende: Et cellulært systemanalyseapparat.

Hansepferd - Hidez - CME - hestezonen.dk
Hidez kompressionsdragt fra CME. Eftersigende tager det max 5 minutter at iføre hesten kompressionsdragten… Dragten skal hjælpe hestene til bedre lymfedrænage, bedre muskelstofskifte og en beroligende effekt for nervøse heste, fx under transport.
Foto. hestezonen.dk

Apparatet, der måler cellernes elektroniske svingninger i hele hestens krop, og kan være en hjælp til at diagnosticere ubalancer i alle hestens organer og lemmer – ligesom apparatet kan være behjælpelig med at sige hvad der er galt, fx om der er tale om en borreliainfektion, overbelastet lever, stofskifteproblemer med mere. Systemet er oprindeligt udviklet til humanbrug, men nu altså også standardiseret til brug på heste. “Ulempen” ved apparatet er, at det kun er via et partnership med Agrarescens at man kan få de særlige svampe-urteblandinger, som kan afhjælpe mange af problemerne, medmindre man naturligvis selv er meget stærk indenfor alternativ behandling og ernæring af heste ;-)

Jeg ved godt der er længe til jul, men jeg ønsker mig virkelig det apparat!

Tarme med charme

På de større tyske hestemesser er der også en særudstilling fra det tyske hestedyrlægeforbund, med tilhørende foredrag af den legendariske Dr. Ende. I særudstillingen er der rigtig mange fine præparater (konserverede legemsdele fra rigtige, døde, heste) af bl.a. brud på hovbenet, forfangne hove, ben der er skadede af hegn – og mindre blodigt, af hestens fordøjelsessystem. Her er “den blodige video” – måske skal du ikke se den mens du spiser…

Der er også en frisk tyndtarm i et stort kar med vand, samt lunger og hjerte, der via elektriske impulser hhv. pustes op og slår, næsten som det gør i en levende hest! Her er der virkelig god mulighed for, at få indsigt i, hvor meget hestens organer fylder – og ikke mindst, hvor vigtigt det er at passe på dem!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *