Min hest er for tyk

4
3789
min hest er for tyk
Min hest er for tyk!

Min hest er for tyk

Ja – jeg er foderkonsulent og rådgiver andre i hvordan de skal fodre deres heste…. Det betyder dog ikke, at min egen hest altid har den optimale vægt. Jeg indrømmer blankt at min hest er for tyk.

Jeg har haft ham siden han blev født, og siden han blev kastreret som 5 års har han haft lidt rigeligt nemt ved at holde vægten.

Valdemar, som min hest hedder, har i han jobbeskrivelse til at stå, at han skal medvirke til:

 • at give mig smil på læben hver dag
 • altid være glad og veltilpas
 • bære mig stolt og sikkert på tur i et raskt, men behageligt tempo
 • dressurtræning for dressurens skyld (for at styrke hans svage sider)
 • jordarbejde/longering som vi begge skal synes er sjovt
 • følge min side, når vi går ture sammen

Med andre ord, har vi altså ikke at gøre med en top præstationshest. Fritidshest er nok den mest korrekte betegnelse.

Min målsætning er, at pga. hans vægt, så vil jeg helst at han kommer til at svede lidt hver gang vi arbejder.

Test af produkt

Men hvorfor er det så jeg “hænger mit vasketøj til tørre”, og indrømmer at min egen hest er for tyk og ikke laver sådan helt vildt meget?

Jo ser du – fordi jeg ved, at der findes rigtig mange i det danske land der OGSÅ har en hest der er for tyk. Og som ikke træner hårdt på daglig basis.

Og som ligesom jeg gerne vil have nogle erfaringer med nye produkter til de heste der har det lidt svært med at tabe sig.

Uanset hvad – så er det selvfølgelig nødvendigt at hesten ikke overfodres, samt at den motioneres tilstrækkeligt, hvis man ønsker et vægttab rimeligt hurtigt.

Jeg vil dog personligt gerne se, om der er en effekt af et produkt, hvis jeg bare “gør som jeg plejer”.

Hesten er nedjusteret i foder*, tilpasset til at græsset på den nedgnavede fold vokser. Det har han været over to måneder uden vægttab eller vægtøgning. Der er ikke ændret i træningsintensitet, og jeg vil føre logbog over vores træningspas i testperioden.

min hest er for tyk
Min hest er for tyk!

*=han har vinteren igennem fået lige rigeligt med FE, da han går i løsdrift sammen med sin lillebror, der havde brug for de ekstra FE :-)

Equi Glucosense

Produktet jeg vil teste er helt nyt på markedet. Det er fra Equidan Vetline og blev vist frem første gang på dette års Hest og Rytter messe. Det er et produkt til de heste der har lidt nemt ved at tage på eller som måske også har EMS symptomer.

Jeg skal nok forklare mere om selve produktet i et senere indlæg :-)

Vi har i dag d. 2. maj og jeg har valgt først at afprøve det nu, da jeg ville være sikker på, at foderplanen var rimelig stabil før en afprøvning (ifht. græssets vækst).

Der kommer helt sikkert endnu et indlæg, når jeg har prøvet Equi Glucosense i 50 dage, så stay tuned :-)

4 COMMENTS

 1. Hej Louise,
  Jeg læste her om at du ville teste GlucoSense til din lidt vel poserede hest :) Men jeg kan ikke finde dine videre beskrivelse af forsøget. Hvad fandt du ud af?

  Mange hilsener
  Rikke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here