Kategorier
hestezonen.dk

Dressur i naturen

Dressur i naturen er for alle!

Her får du lige et par hurtige tips til, hvordan du kan snige lidt dressur ind i din ridetur i naturen.

Du kender det sikkert…. det er endelig weekend, hvilket betyder at du har fri i de lyse timer – yay!

Egentligt burde du ride lidt dressur, men vejret er fantastisk, og du (og din hest) trænger til at se noget andet en ridehusets fire vægge… Stubmarkerne ligger lige udenfor døren og du har fået lov at ride på dem.

dressur på tur
Man kan sagtens ride en masse god dressur i naturen!
Foto: hestezonen.dk

Du kunne jo godt ride en tur på markerne, men den dårlige samvittighed over at svigte dressurøvelserne presser sig lidt på..

Men hey – hvorfor ikke bare kombinere dressur og tur?

Naturen byder på fantastiske muligheder for at ride dressur med udsigt over marker og skov – det er bare lige med at være en lille smule kreativ.

Hesten byder sig mere til.

Når du rider i naturen får du som regel lidt mere fremdrift og vilje forærende af din hest. Langt de fleste heste kan godt blive lidt smådeprimerede af kun at gå rundt på en ridebane, og liver derfor op i naturen. Det kan selvfølgelig være  irriterende hvis du har en meget ilter hest. Er det tilfældet er der dog stadig en del ting du kan træne med den. Fx at arbejde hen imod at få en afslappet skridttur, eller nogle parader uden den tripper.

Gode øvelser på tur

Ridning på stubmarker behøver bestemt ikke være en invitation til ponyfræs! Det er en fantastisk mulighed der byder sig, hvis man kan finde en rute, hvor der er nogle lange strækninger med rimelig fast og jævn bund.

Selv hvis du bare er afsted på en skridttur kan du med fordel have fokus på:

  • ligeudretning: arbejder hesten ens i begge sider? Sidder du lige? kan du ride den, så den går helt lige?
  • takt: er takten jævn og energisk?
  • temposkift: leg med temposkift i samme gangart, så du rider samlet, middel og fri i den valgte gangart. Brug pladsen til at fintune dine signaler og se hvor lidt du kan nøjes med for at få det ønskede resultat.
  • overgange mellem de forskellige gangarter: Styrker hesten og svarer lidt til at vi laver maveøvelser. Rides så vidt muligt med så lidt tøjlehjælp som muligt.
  • sidebevægelser: De lige stræk indbyder til at veksle mellem alle sidebevægelser der kan rides på lige linier. Mærk efter, om du du får  hesten til at være ligeudrettet mellem sidebevægelsern

Leg med de forskellige øvelser i de forskellig gangarter. Det er godt for alle heste, uanset om du starter dressurstævner eller ej ;-)

Rigtig god tur, og husk at spørge om lov før du evt. rider på andres jord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *