Stop Kvægmyg og mitter fra Peticare – Produktanmeldelse

0
3515
Stop Kvægmyg og mitter - Peticare
Stop kvægmyg og mitter fra Peticare er en insektspray, der er målrettet mitter og kvægmyg. Dens virkestof er feromoner, som er lugtfri for mennesker.

sponsoreret indlæg

[ratings]

Produktanmeldelse af Stop Kvægmyg fra Peticare

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Stop Kvægmyg fra Peticare er som navnet antyder, en spray der er målrettet insekter. Eller – det vil sige, den er målrettet til at holde kvægmyg og mitter på afstand. Det er derfor en ret specifik insektspray til heste. Producenten har målrettet dette produkt til heste med sommereksem, men set fra mit synspunkt, skal man også sørge for en optimal fodring og mineraltildeling året rundt, ligesom eksemdækken kan være nødvendigt, hvis man har en hest med sommereksem. Sommereksem skyldes i reglen flere forskellige faktorer, men med en kombination af en god fodring og gode produkter kommer man langt.

Hvad er Stop Kvægmyg?

Stop Kvægmyg fra Peticare er en særligt udviklet insektspray, der er komplet neutral i lugten (eller duft om man vil). Den er ikke som andre insektsprays til heste, idet den for det første er fokuseret på at virke afskrækkende på specifikke insekter, nemlig kvægmyg og mitter. Det der er særligt ved Peticares insektspray er, at den afskrækker mitter og kvægmyg ved hjælp af feromoner, der er biokemiske signalstoffer, der altså virker afskrækkende på kvægmyg og mitter. Feromoner er naturlige signalstoffer, som vi mennesker fx også udskiller i sved, og der findes mange forskellige – og altså også nogle, der virker afskrækkende på insekter.

Hvor anvendes Stop Kvægmyg:

Stop Kvægmyg kan anvendes på alle heste, men er naturligvis særligt oplagt at bruge i områder, hvor hestene er meget plagede af kvægmyg og mitter. Fra producentens side er heste med sommereksemtendenser er naturligvis særligt i målgruppen for dette produkt. Jeg har testet det på to forskellige lokationer, hvor der var henholdvis et stort pres af mitter og kvægmyg, for at få det mest realistiske indtryk af effekten på insektsprayen.

Stop Kvægmyg og mitter - Peticare
Stop kvægmyg og mitter fra Peticare er en insektspray, der er målrettet mitter og kvægmyg. Dens virkestof er feromoner, som er ikke lugter. Foto. hestezonen.dk

Brugervenlighed:

Stop Kvægmyg er en spray, der er nem at bruge. Sprayen er lugtfri og giftfri, ligesom den indeholder det, for Peticare unikke PRS, Peticare Release System, der gør at effekten holder relativt længe ( i ca. et døgn). Fra producentens side anbefales en dosering på 5-6 spraypump fordelt på hele hestens krop. Jeg vil sige, at det er en lidt optimistisk dosering, eller i hvert fald en dosering, der passer til en pony. Til store heste ( jeg testede på både en pony og heste) vil jeg sige, at hvis man har mange mitter, så vil jeg finde 7-10 pump mere realistisk, da der er mere krop at lave et “feromon skjold” på. Altså lave en bedre afskrækning mod mitterne og kvægmyggene.

Emballage:

Emballagen er en lille flaske med pumpepray, der stort set ikke larmer, når man sprayer med den ( hvilket er et plus, hvis man har en hest, er ikke har lært at stå, når den bliver sprayet). Der er 100 ml. i den spray jeg testede, hvilket rækker til lang tid, til selv en stor hest. 100 ml. koster 227 kr.

Produktet i brug:

Anbefalet dosering lyder på 5-6 pust fordelt, ved hovedet og  på kroppen midtpå og bagest på hesten. Jeg vil til en stor hest så også tilføje et par pust under maven og foran, eller på siden af, yver/penis.

Min samlede vurdering:

Jeg var pænt skeptisk over at teste en spray målrettet specifikke insekter. Skeptisk fordi her er (endnu) et produkt der efter sigende skulle have en afskrækkende effekt på insekter. Dog er det her særligt kvægmyg og mitter der er “målgruppen”, og ikke “alle insekter” som det oftest er, når man snakker om insektspray. Efter at have testet sprayen, må jeg sige, at det nok er det, der er produktets force, at det er målrettet specifikke insekter. Jeg testede det, hvor jeg har mine egne heste og en pony til at gå. På lune, stille sommeraftner er mitterne ved at æde pony, heste og mig! Til min store overraskelse synes jeg faktisk der var en ret god effekt af Peticares insektspray på både hestene og mig (ja, jeg tog også selv et par pust på armene en aften, hvor jeg gik og lavede hegn – og det virkede!). Effekten er god, men det kan ikke holde mitterne 100% på afstand. Der var dog omtrent 80-90% mindre gene af mitter, på de af hestene jeg sprayede med Stop Kvægmyg, (Jeg sprayede ikke alle hesten på en gang, for jeg ville se, om det var en aften, hvor hestene generelt var mindre generede af mitter, eller om der var en effekt af sprayen) ligesom de mitter der satte sig, fløj relativt hurtigt igen. Jeg fik også testet Stop Kvægmyg på en hest der bor et sted, hvor der er mange kvægmyg, som den reagerer negativt på. Jeg gav ejeren af hesten noget at væsken i en gennemsigtigt flaske, så hun ikke kunne se hvad det helt præcist var. Som jeg, var hun skeptisk, fordi Stop Kvægmyg er lugtfrit. Dog havde det en rigtig god effekt på hesten, der fik væsentligt færre myggestik end normalt (selvom der var masser af kvægmyg i dens omgivelser). Eneste minus ved insektsprayen fra Peticare er, at 100 ml koster 227 kr. Hvis man har en pony (eller måske ikke så mange kvægmyg og mitter), så rækker det til 3 måneder, hvilket naturligvis hjælper på prisen! Det er også et plus, at effekten holder i ca. 24 timer.

Du kan læse mere om den her: http://www.peticare.dk/peticare-hundepleje/peticare-stopper-angreb-fra-kv%C3%A6gmyg-og-mitter/petAnimal-protect-2001/STOP-Kv%C3%A6gmyg-sommereksem.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here