Kategorier
Produktanmeldelser Solanum - Rheumacure Tilskudsprodukter

Solanum Bio C fra Rheumacure – Produktanmeldelse.

sponsoreret indlæg

[ratings]

Produktanmeldelse af Solanum Bio C fra Rheumacure.

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

I dag har jeg lavet en produktanmeldelse af Solanum Bio C fra Rheumacure. Solanum Bio C er et tilskudsprodukt til heste, som har behov for ekstra bioflavonider, polyphenoler og C-vitamin. Solanum Bio C er en blanding af hybenpulver samt ekstrakt af acerola og drueskind. Heste der har behov for ekstra C-vitamin, kan være heste der har ledproblemer, ældre heste og heste hvis immunforsvar er under pres, fx grundet hård træning eller hyppigt staldskifte (fx stævner).

Solanum Bio C fra Rheumacure indeholder naturlig C-vitamin og antioxidanter i en letoptagelig kombination. Foto. hestezonen.dk
Solanum Bio C fra Rheumacure indeholder naturlig C-vitamin og antioxidanter i en letoptagelig kombination.
Foto. hestezonen.dk

Om råvarerne – lidt nørdet, men ret simpelt.

  • Hybenpulver: De fleste hesteejere har hørt om hybenpulver, og dets høje indhold af C-vitamin. Det er imidlertid, i min optik, ikke årsagen til at man skal give sin hest Solanum Bio C. Solanum Bio C har et indhold på ca. 18.000 mg C-vitamin pr kg. Omregnet er det 450 mg C-vitamin i en dagsdosis til en stor hest. Det er ikke en synderligt stor mængde. Til sammenligning indeholder mange C-vitamin tilskud til mennesker 500 mg pr pille. (Dog skal der tillægges mængden af C-vitamin fra de andre råvarer, så samlet set er det ca. 1 gram C-vitamin i en dagsdosis Solanum Bio C til en stor hest.) Desuden danner hesten selv C-vitamin, men hvis den presses hårdt, har nedsat immunforsvar, er ældre eller har nedsat leverfunktion, kan det godt have sin berettigelse, at give den ekstra C-vitamin, fx. Solanum Bio C. Det jeg synes er fantastisk ved hybenpulver er, at det er meget andet end bare C-Vitamin. Hybenpulver har i flere forskellige studier, både på mennesker og dyr, vist sig, at have særdeles god effekt i forhold til at hæmme inflammation (og dermed også smerter) i led. Det er derfor meget relevant til heste der har ledproblemer, eller andre former for inflammation i kroppen.
  • Acerola-ekstrakt: Acerola- ekstrakt har et højt indhold af naturligt forekommende C- vitamin og antioxidanter i form af anthocyaniner. Faktisk indeholder acerola-ekstraktet der anvendes i Solanum Bio C 170.000 mg C-vitamin pr. kg. Der er ca. 1/10 del acerola-ekstrakt i Solanum Bio C, så det svarer til 17.000 mg C-vitamin fra acerola-ekstrakt pr. kg. Solanum Bio C, eller 425 mg C-vitamin pr dosering til en stor hest.
  • Drueskinds-ekstrakt: Der er drueskinds-ekstrakt i Solanum Bio C. Drueskinds-ekstrakt bidrager med et højt indhold af polyphenoler, i form af bioflavonider. Polyphenoler/bioflavonider er en kraftig antioxidant, og kendes nok bedst som “det sunde stof” i rødvin. Det menes at være gavnligt for stort set alle celler i kroppen, herunder at styrke kredsløbet og beskytte musklerne mod skader, når hesten presses hårdt.

Det interessante er, at C-vitamin går hånd i hånd med de naturlige antioxidanter/bioflavonider, og sammen giver det en høj optagelighed og god effekt af både C-vitamin og de antioxidantholdige forbindelser. Men hver for sig er ingen af dem særligt effektive. I Solanum Bio C er der tre råvarer, med en naturlig forekomst af både C-vitamin og forskellige antioxidanter, der menes at være effektive på både immunforsvar og inflammationer – fx i led.

Solanum Bio C fra Rheumacure er pulveriseret hyben og ekstrakt af Acerola og Drueskind. Der er vedlagt måleske i bøtten. Foto. hestezonen.dk
Solanum Bio C fra Rheumacure er pulveriseret hyben og ekstrakt af Acerola og Drueskind. Der er vedlagt måleske i bøtten.
Foto. hestezonen.dk

Brugervenlighed: Der er en tydelig angivelse af anbefalet daglig tildeling på emballagen. Det er et groft pulver, og ikke helt fintmalet som mel. Det smager godt, men lidt syrligt

Emballage: Findes i bøtte med 750 gram og 3 og 5 kg spand. I bøtten med 750 gram er der vedlagt en måleske.

Produktet i brug: Solanum Bio C fra Rheumacure er nemt at bruge. Der er angivet mængdevejledning på bøtten, og vedlagt en måleske

Pris/kvalitet: 750 gram koster 328 kr. Der er til 30 dages forbrug til en stor hest, og dagsprisen er 10,93 kr. Hvis man køber Solanum Bio C i 5 kg. spand er dagsprisen 8,20 kr.

Min samlede vurdering: Solanum Bio C fra Rheumacure er en stærk kombination af råvarer med en naturlig forekomst af C-vitaminer og forskellige antioxidanter. I og med at heste selv producerer C-vitamin, kan det diskuteres om C-vitaminet er et “salgsargument” for dette produkt. Jeg vil hellere have fokus på de mange forskellige antioxidanter, der har brug for den naturlige C-vitamin, for at kunne optages. Altså, at der her er “hele pakken” for bedst mulige optagelighed. Her vurderer jeg at det er et godt produkt, særligt til ældre heste, heste med nedsat leverfunktion, heste med ledproblemer og heste der præsterer hårdt og måske er stressede samt til heste hvor immunforsvar generelt ønskes bedret. Dagsprisen trækker lidt ned i vurderingen, da den er på niveau med produkter, med videnskabelige forsøg bag sig (ifht. fx ledproblemer). Det gør dog ikke produktet dårligere.

PS. Solanum Bio C kan også købes i 400 grams bøtte til humant brug – jeg spiser den dagligt som drys på min morgenmad :-)

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *