Kategorier
Produktanmeldelser St. Hippolyt

Palatin Glyx-Wiese høcobs fra St. Hippolyt – Produktanmeldelse

[ratings]

Produktanmeldelse af Palatin Glyx-Wiese høcobs fra St. Hippolyt.

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Palatin Glyx-Wiese høcobs kan være et godt supplerende grovfoder. Det er min erfaring, at vi generelt har for få græsser og urter i det danske grovfoder, og jeg må sige, at bare 0,5 – 1 kg Palatin Glyx-Wiese høcobs pr. dag som “grovfodersupplement” har hjulpet rigtig mange af de heste jeg har arbejdet med, til at få forbedret deres generelle velvære og præstationsniveau. Ligesom det har fungeret som eneste grovfoder til flere “tandløse” seniorheste. Høcobsne har en meget høj hygiejnisk kvalitet, i forhold til minimalt indhold af støv og svampesporer.

Hvad er Palatin Glyx-Wiese høcobs?

Høcobsne med det, for danske ører, meget lidt sigende navn Palatin Glyx-Wiese, er høcobs der er lavet af græsser og urter fra området omkring den tyske Bodensee. Palatin Glyx-Wiese er pelleterede og ligner ved første øjekast almindelige græspiller – men det er de langtfra. Indholdet i dem adskiller sig fra almindelige græspiller, ved at have en meget stor variation af forskellige planter – og dermed fibre, der er gavnlige for hestens fordøjelse.

Hvor anvendes Palatin Glyx-Wiese høcobs:

Palatin Glyx-Wiese kan bruges som erstatning for grovfoder, som supplement til grovfoder, som erstatning for korn eller blot som et grovfodertilskud, der bidrager med en utroligt stor og varieret fibersammensætning. Det kan anvendes til alle typer heste, hvor man ønsker at højne grovfoderkvaliteten – eller med andre ord, til heste der potentielt kan mangle letfordøjelige grønne fibre. Det kan fx være i forbindelse med:

  • nedbidte græsmarker
  • nøjsomme heste, der får noget meget groft hø eller wrap
  • fordøjelsesforstyrrelser
  • fodringsrelaterede mavesår, hvor man ønsker flere grønne fibre i foderplanen.
  • stævner
  • transport
  • ældre heste/heste med dårlige tænder. Palatin Glyx Wiese er pelleteret og fibrene er hakket i stykker, så de kan (og bør) opblødes i vand.
  • som energi-kilde, der ikke må “stige hesten til hovedet”.
  • forfangenhed eller andre lidelser/sygdomme der kræver et grovfoder med kendt indhold af sukker.

Brugervenlighed:

Palatin Glyx-Wiese høcobs er pelleteret, så det er nemt at dosere. I meget små mængder kan det udfodres tørt, men jeg anbefaler altid at iblødsætte høcobs i forholdet 1 høcobs: 2-3 dele vand. Producenten skriver på sækken, at det skal indfodres langsomt og kan blandes i vand i forholdet 1 høcobs:1,5-3 dele vand. Det er selvfølgelig lidt noget bøvl at lave opblødt foder – særligt hvis man står på en rideskole, men omvendt, så er høcobsne i reglen klar til brug på en times tid, eller hurtigere, hvis man bruger lunkent vand (altid afkølet, kogt vand og ikke lunkent hanevand grundet bakterier).

Emballage:

Emballagen er en 25 kg sæk til 210 kr. Det umiddelbart noget lidt dyrt hø, men fordelen ved brugen af det overskygger (til dels) prisen.

PAlatin Glyx-Wiese høcobs
Palatin Glyx-Wiese Høcobs fra St. Hippolyt kommer i en 25 kg sæk.
Foto. hestezonen.dk

Produktet i brug:

Producenten skriver, at en mængde på 2 kilo pr dag, kan give en positivt effekt på hestens fordøjelse og ernæringstilstand. 2 kilo er også en fin mængde til en stor hest, der skal tage på, men da jeg vil tro, at 80% af de danske heste er for fede, vil jeg gerne lige pippe op om, at mindre dosering også ofte kan have en gavnlig effekt, men det afhænger selvfølgelig af, hvorfor man bruger Palatin Glyx-Wiese høcobs. Har man en tyk pony med fordøjelsesforstyrrelser, er det måske kun 4-500 gram der skal til pr dag. Værd at bemærke er det i øvrigt, at høcobsne fuldt ud kan erstatte hestens hø eller wrap, hvis man fx har en hest, der ikke har så gode tænder. Jeg vil dog altid anbefale at heste har strå af en eller anden art til rådighed, så den kan tygge lidt (medmindre den tygger så dårligt, at den ikke kan tåle det selvfølgelig!).

Min samlede vurdering:

Jeg elsker Palatin Glyx-Wiese høcobs! Jeg indrømmer det blankt, ligesåvel, som jeg indrømmer, at jeg i vurderingen af dette produkt er temmelig farvet af min baggrund, som konsulent for St. Hippolyt, hvor jeg lavede temmelig mange foderplaner med dette produkt. Det gør jeg stadig, selvom det er en del år siden, jeg arbejdede for St. Hippolyt! Når det så er sagt, så har jeg bare lavet så mange foderplaner, (nu, som tidligere) hvor de ekstra gode fibre, med stor plantediversitet, har hjulpet på så mange “vanskelige heste”, at jeg bare bukker mig i støvet for produktet, og anbefaler det, som et understøttende grovfoder til utroligt mange forskellige problematikker, lige fra dårlige hove, nedsat præstationsevne, forfangenhed, mavesår, fordøjelsesforstyrrelser og til noget så simpelt som behov for mere energi enten til at få et bedre huld på hesten, eller som energikilde til præstationshesten. Palatin Glyx-Wiese bidrager med det jeg savner lidt i dansk grovfoder: Stor fiberdiversitet, lavt sukkerindhold, og meget høj hygiejne.

Du kan læse mere om den her: St. Hippolyt

En kommentar til “Palatin Glyx-Wiese høcobs fra St. Hippolyt – Produktanmeldelse”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *