Kategorier
Nyheder til hest St. Hippolyt

Ikke flere “våde prutter” hos heste

[ratings]

Medigest fra St. Hippolyt er en nyhed til heste med vandig afføring

Medigest fra St. Hippolyt er udviklet specielt til at stabilisere tarmfloraen hos de heste, der har vandig afføring eller bare “våde prutter”. Medigest indeholder blandt andet lermineraler, fermenterede gulerødder, ekstrakt af gærcellevægge og funktionelle fibre. Denne sammensætning binder de forskellige former for giftstoffer/skimmelsvampe i den forreste del af fordøjelsen. Disse giftstoffer findes især i grovfoder, men også på overfladen af korn og majs. Disse giftstoffer kaldes mycotoxiner og kan være årsag til, at heste får vandig afføring eller bare det der i daglig tale kaldes “våde prutter”.

hestezonen, hest og rytter, hippolyt
Der smages på fermenterede gulerødder på Hest og Rytter messen 2015. De indgår som ingrediens i Medigest fra St.Hippolyt – og de smager vildt  godt!   Foto. Hestezonen.dk

Medigest kan absorbere toxiner.

Giftstofferne (som også kaldes mycotoxiner) absorberes hurtigt i den forreste del af fordøjelsen og uskadeliggøres af enzymerne i Medigest. Derved undgås det, at giftstofferne beskadiger hestens tarmslimhinde, eller optages i blodet og gør skade i hestens stofskifte. Medigest kan i følge producenten anvendes som en fast del af fodringen, for at undgå gentagne problemer. Personligt vil jeg dog ikke anbefale dette produkt til hverdags-forebyggelse, men kun til de heste, man ved har problemer. Medigest virker både udrensende og genopbyggende på hestens tarmflora.

Medigest er et unikt alt-i-et produkt.

Medigest er med sin brede sammensætning et ret unikt produkt! I Medigest er der tænkt på hele hestens fordøjelse, og alt hvad den kræver af hjælpestoffer for at få genoprettet tarmsundheden. Hvis hestens har fået diarré eller våde prutter, så har hestens fordøjelse brug for både Prebiotika og probiotika, samt råvarer der kan binde giftstoffer og trække dem med ud af tarmen.

Prebiotika og Probiotika hjælper hinanden i Medigest.

Prebiotika er primært fibre, der stimulerer væksten af gavnlige bakterier og mikroorganismer i tarmen. Hvis der ikke er Prebiotika i hestens foder, har de gode bakterier groft sagt ikke noget at leve af. Probiotika er blandt andet mælkesyrebakterier ( i Medigest kommer det  fra de fermenterede gulerødder og gærcelleextrakt) og det bidrager til at opretholde et godt tarmmiljø og evt. tilføre flere gavnlige bakterier i tarmen. Man kan altså sige, at hvis der ikke er noget fundament (prebiotika), kan man ikke bygge noget hus (probiotika). Medigest indeholder både Pre- og Probiotika samt lermineraler, der kan binde giftstofferne og trække dem med ud i gødningen.

Hest og Rytter 2015. Fermenterede gulerøddder indgår med høj andel i Medigest fra St.Hippolyt. I nærmeste fremtid er det også en ingrediens i St.Hippolyts foderblandinger. Saften fra fermenteringen sprøjtes over St.Hippolyts Majsflager. Foto. Hestezonen.dk
Hest og Rytter 2015. Fermenterede gulerøddder er et naturligt  Probiotika som indgår med høj andel i Medigest fra St.Hippolyt. I nærmeste fremtid er det også en ingrediens i foderblandingerne fra St.Hippolyt. Saften fra gulerodsfermenteringen sprøjtes over St.Hippolyts Majsflager.
Foto. hestezonen.dk

Mælkesyrefermenterede gulerødder er en særlig ingrediens.

De mælkesyrefermenterede gulerødder i Medigest er en særlig ingrediens. Det er (endnu) ikke så udbredt at anvende fermenterede råvarer i hestefoder i Danmark, men St.Hippolyt tager teten og viser vejen. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at anvende fermenterede råvarer, fx gulerødder, i hestefoder. Når en råvare fermenteres (“gæres”) bliver tilgængeligheden af vitaminer, mineraler og aminosyrer meget højere, ligesom råvaren i sig selv bliver mere fordøjelig og får et lavere indhold af hhv. sukker og/eller stivelse – samtidig dannes der mælkesyrebakterier, der bidrager til opretholdelses af en sund tarmflora, ligesom gærcellerne kan hjælpe med til at binde giftstoffer og transportere dem ud af kroppen. Derfor giver det god mening at både du og din hest dagligt får fermenterede råvarer indenbords :) Du kan købe Medigest her: Medigest

 

 

 

 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *