Hestecamping – sådan holdes en billig ferie med hesten!

0
1401
To bedste venner på vej på hestecampingtur. Foto. hestezonen.dk

[ratings]

Det gode ved en hestetrailer er, at den kan tjene både som transportmiddel for hestene, og som campingvogn for rytterne. Så kan man få plads til hesteferien i budgettet!

Min veninde og jeg har i lang tid (!) snakket om hvor fedt det kunne være, at tage på tur med hestene og finde en lækker sandstrand. Det lyder super spontant, men kræver dog en lille smule forberedelse, så man er sikker på overnatningsmuligheder til både hest og rytter. Vi ville gerne til Rømø, da der er både skov og strand – hvor der må rides vel at mærke! Google var vores ven og vi fandt frem til at det ved Kommandørgården var muligt at leje fold til hestene og campere lige ved siden af!

To bedste venner på vej på hestecampingtur. Foto. hestezonen.dk
To bedste venner på vej på hestecamping tur.
Foto. hestezonen.dk

Hverken min veninde eller jeg er campister, men når nu målet var en ridetur på en lækker sandstrand, og det i øvrigt kun var en nat, så blev vi enige om, at vi godt kunne overnatte i hestetraileren (til stor underholdning for supercampisterne i mobile-homes med indbygget parabol og oliefyr).

Man kan sagtens overnatte i hestetraileren, når den er rengjort. En af os sov lidt bedre en den anden! Foto. hestezonen.dk
Man kan sagtens overnatte i hestetraileren, når den er rengjort. En af os sov lidt bedre en den anden!
Foto. hestezonen.dk

Ved ankomsten fik vi tildelt en pænt stor, velindhegnet fold med automatvanding og udsigt over vadehavet. Desværre trak det lidt ned i det samlede indtryk, at der midt på folden havde været bål, hvor der tilsyneladende havde været brændt noget af, hvorpå der havde siddet skruer og pigtråd. Rester heraf hører under ingen omstændigheder hjemme på en fold, uanset om den er til eget brug eller udlejes ! Hestene fik en god lang pause, før vi havde samlet energi til at ride på tur.

Når enden er god er udsigten det også. Vadehavet i horisonten. Foto hestezonen.dk
Når enden er god er udsigten det også :-) Vadehavet i horisonten.
Foto hestezonen.dk

Nemt at finde rundt

Eftersom Kommandørgården arrangerer rideture på deres Islandske heste, var der lavet nogle gode ridestier, som var nemme af følge hele vejen ud til stranden. Der var kun en trafikeret vej der skulle krydses og ellers foregik turen i gennem plantage og på grusveje. Grusvejene kan nok godt være lidt hårde for ømfindtlige hestehove, men det var heldigvis ikke et problem for os. Det skal dog nævnes, at der ikke er mulighed for at ride i rabatter mange af stederne, men til gengæld er det meget blødt sand andre steder på ruten. Efter ca. 5-7 km. ridt nåede vi stranden på den del der ikke var beach-buggy område. Denne del var ret tilplantet og ikke strand som sådan Der var nogle beach-buggy kørere der tilsyneladende ikke kunne stå for fristelsen og kørte uden for tilladt område, hvilket resulterede i, at begge heste sådan cirka troede, at de skulle dø! Både heste og ryttere slap med skrækken og livet i behold, og vi fulgte hovsporene op til den rigtige,store, brede sandstrand…. Her var der plads til lidt kontrolleret galop, da der var en del biler på stranden den dag. Det vil helt sikkert være sjovest på stranden udenfor højsæsonen, men der skal jo være plads til alle!

Heste og udsigt over stranden, så langt øjet rækker. Vær dog opmærksom på, at der kan komme biler og beach-buggyer på afveje! Vi nød en kort galop på stranden! Foto. hestezonen.dk
Heste og udsigt over stranden, så langt øjet rækker. Vær dog opmærksom på, at der kan komme biler og beach-buggyer på afveje! Vi nød en kort galop på stranden!
Foto. hestezonen.dk

Desværre fandt vi ikke ud af, om man kunne ride en runde, og se noget nyt ud og hjem – men det vil vi helt sikkert udforske til næste gang – så vi måtte samme vej tilbage som vi kom fra.

 

Gå aldrig ned på mad eller udstyr!

Tilbage efter en lækker ridetur var det tid til at få lidt væske og næring i hestene igen, så de fik serveret et lækkert måltid bestående af en lille smule Irish Mash, en stor del Glyx Wiese Senior, elektrolytter og lidt Equimall for at hjælpe med til at camouflere smagen fra flere liter vand med fremmed smag. Imens hestene stod og slubrede i mash-fiber grøden, nød vi en kop the og lidt hjemmelavet knækbrød – man skal nemlig aldrig gå ned, på grund af mangel på mad eller udstyr!

Der lades op efter rideturen! Lige bag hækken var campingpladsen, så vi boede meget tæt på hestene! Foto. hestezonen.dk
Der lades op efter rideturen! Lige bag hækken var campingpladsen, så vi boede meget tæt på hestene!
Foto. hestezonen.dk

 

Er hestecamping noget for dig?

Som tidligere nævnt, er jeg ikke campist og bliver det nok næppe, medmindre der er hest indblandet – så synes jeg til gengæld, at det er en fed oplevelse! Indrømmet – det er ikke de mest luksuriøse forhold at sove i en hestetrailer, men når det så er sagt, så havde jeg det helt fint med at feriere lidt primitivt. Hvis vi ville, kunne vi jo bare have lejet et værelse eller en hytte ved kommandørgården, omend prisen så havde været lidt en anden. Samlet pris for fold og camping beløb sig til ca. 165 kr. pr. person pr. nat, så det var absolut en ok pris for at opleve et andet rideterræn end vanligt.

Huskeliste

Hvis du gerne vil afsted på hestecamping så husk udstyret og mad til både hest og dig. Det kan være en god idé at lave en huskeliste der indeholder lidt af hvert, også selvom bilen bliver godt fyldt op.

  • Hegn og hegnstråd, samt eventuelt et batteri, så det er muligt at lave fold eller indhegne uønskede områder.
  • Spande, så du kan give din hest foder og vand.
  • Hø eller et kunsttørret hø produkt, så din hest får nok grønne fibre under opholdet – vi havde Glyx Wiese Senior med, da det dufter himmelsk og er nemt at fodre, tilsat noget vand.
  • Foder: Det din hest plejer at få, samt eventuelt noget mash og/eller Equimall, så du altid kan lokke et væskeholdigt måltid i hesten.
  • Elektrolytter: Når hesten har svedt, bør den altid tildeles elektrolytter (sammen med vand) så væskebalancen og musklernes funktion bibeholdes.
  • Rideudstyr: Det du plejer at ride med.
  • Hovpleje: medbring en god hovrasp, hvis hovene skulle flosse. Boots kan også være en idé hvis hesten nu skulle tabe en sko, eller har følsomme hove.
  • Husk at sikre dig, at der er drikkevand til både dig og hesten på stedet.
  • Kost: Hvis du nu vil sove i traileren, som vi gjorde, er det top nice, at kunne gøre den ren med vand, kost og evt. sæbe. Det afhænger selvfølgelig af, hvor sart du er, samt pladsen i bilen :-)
Det er en god idé at lave en udførlig huskeliste før man tager afsted på hestecamping! Bilen blev godt fyldt op, men vi brugte det meste. Foto. hestezonen.dk
Det er en god idé at lave en udførlig huskeliste før man tager afsted på hestecamping! Bilen blev godt fyldt op, men vi brugte det meste.
Foto. hestezonen.dk

Rigtig god tur på hestecamping!

Skriv gerne en kommentar, hvis du har forslag til et lækkert sted, hvor man kan campere med hest!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here