Kategorier
Produktanmeldelser St. Hippolyt

Equimall fra St. Hippolyt – Produktanmeldelse

sponsoreret indlæg

[ratings]

Produktanmeldelse af Equimall fra St. Hippolyt

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Equimall fra St. Hippolyt er efter min mening et ret overset produkt, muligvis fordi, at der ikke er så meget tradition for at bruge fermenterede flydende tilskud til heste her i Danmark, som der er i Tyskland. Det gør det dog hverken mindre relevant eller effektivt! Equimall er en flydende maltdrik til heste, der med fordel kan anvendes som fodertilskud i situationer, hvor hesten er lav på energi, har mistet appetitten, har fordøjelsesforstyrrelser, er i pelsskifte, har været medicineret eller fået ormekur – eller bare for at styrke alment velbefindende.

Equimall fra St. Hippolyt er en flydende maltdrik. Den er god for fordøjelsen, energiniveauet og ved pelsskifte. Equimall er særdeles velsmagende og kan også bruges til at fremme ædelyst eller væskeindtag. Foto. hestezonen.dk
Equimall fra St. Hippolyt er en flydende maltdrik. Den er god for fordøjelsen, energiniveauet og ved pelsskifte. Equimall er særdeles velsmagende og kan også bruges til at fremme ædelyst eller væskeindtag.
Foto. hestezonen.dk

Hvad er Equimall?

Equimall er en form for fermenteret produkt (noget jeg spår en stor fremtid som det “nye sort” indenfor hesteernæring) af 5 forskellige malt-kornsorter. Groft sagt kan man sammenligne det med en øl, der ikke er gæret, og det indeholder hverken kulsyre eller alkohol.

Når kornet spires i forbindelse med maltningen danner kornkimet mange enzymer og dermed omdannes stivelsen til meget let tilgængelige næringsstoffer. Spirer har et naturligt højt indhold af letfordøjelige aminosyrer, vitaminer og mineraler. Spiringsprocessen stoppes, når enzymindholdet er på sit højeste, og spirerne tørres ved varm luft. Næste del i produktionen er mæskning. Under mæskning omdannes stivelsen fra malten til sukkerforbindelser, primært maltose og isomaltose. Maltkornet sies fra, og der er nu en sødlig væske tilbage, der tilsættes ølgær, extrakt af gærceller og fermenterede urter.

Hvorfor er Equimall godt for din hest?

Equimall er godt for din hest, fordi det indeholder en masse naturlige B-vitamin forbindelser, gærkulturer (bl.a. Saccaromyses Cerviciae, også kendt som SACC), enzymer (herunder også nucleotider), beta-glucaner, antioxidanter, fermenterede urter og gavnlige sukkerforbindelser. Equimall smager maltet og meget sødt grundet disse gavnlige sukkerforbindelser. Derfor er det også meget velegnet til heste der ikke vil æde eller drikke, men også til heste der skal have medicin eller andre tilskudsprodukter, hvor smagen ønskes kamoufleret. Nu sidder du måske ude på kanten af stolen, og ryster på hovedet, når jeg skriver gavnlige sukkerforbindelser? Men den er altså god nok! Equimall indeholder naturligt en meget stor del isomaltose, der er en sukkerart, der er svært nedbrydelig, og derfor har et lavt glykæmisk index. Isomaltose kan altså virke stabiliserende på blodsukkeret og have en prebiotisk effekt (som næring for de gode bakterier i hestens tyktarm).

Hvor anvendes det:

Equimall anvendes til heste der mangler energi (tip: prøv at give 1-2 dl. ca 20 minutter før du skal ride), heste der skifter pels, heste der har fordøjelsesproblemer, heste der ikke vil drikke, heste der har mistet appetitten, heste der har været medicineret, heste der har haft orm, og sidst men ikke mindst, så er den rigtig god til at understøtte optagelsen af tilskudsprodukter (uanset mærke ;-) ). Kan også anvendes til drægtige og diegivende hopper, samt føl.

Brugervenlighed:

Equimall er en 10 liters bag-in-box med tappehane, lidt ligesom vinkartoner. Selve boxen er af pap, og det kan drille lidt, hvis den står et sted med meget luftfugtighed, da pappet så bliver blødt. Posen indeni er lys- og lufttæt, og skal opbevares liggende under og efter åbning. Al information på kartonen er på tysk. Dog bør der også være en en dansk mærkat med brugsvejledning påklistret. Jeg var uheldig, at få fingrene i en, hvor det ikke var tilfældet – måske var den faldet af? Equimall er naturligvis nævnt i det flotte katalog fra St. Hippolyt, men det er ikke altid, man lige har det ved hånden.

OBS: Jeg er efterfølgende blevet informeret om, at der er danske etiketter på alle Equimall! Jeg var åbenbart ekstremt uheldig, at vælge en uden hos min lokale St. Hippolyt forhandler :-/

Emballage:

Emballagen er en 10 liters bag-in-box af pap, med lys- og lufttæt inderpose. Den skal opbevares liggende under og efter den åbnes, for at undgå der kommer luft ind. (Tip:Du må ikke hælde Equimall over i en anden beholder, da det kan fejlgære hvis der kommer luft til!)

Produktet i brug:

Anbefalet dosering er 30-80 ml pr dag. Equimall er nemt at tappe ud af hanen. Det havde dog været super lækkert, hvis der var målebæger med, men det er der desværre ikke. Equimall kan hældes over foderet (eller  som energiboost, 1-2 dl som det er ca. 20 minutter før træning). Equimall koster 250 kr. for 10 liter, og der er med en dosering på 30 ml pr dag, nok til 66 dage til en 5oo kg hest.

Min samlede vurdering:

Jeg synes Equimall er et lidt forbigået og overset produkt, særligt til heste der skifter pels, men også til heste der mangler energi! Min personlige mening er, at fermenterede produkter bør være på vej frem indenfor fodring af heste (og mennesker, og produktionsdyr!). Der er store sundhedsmæssige gevinster ved at bruge fx. Equimall. I min verden er det lidt et “alt i et” produkt: Det virker stabiliserende og nærende for fordøjelsen, binder skadelige stoffer, bidrager med B-vitaminer, antioxidanter og enzymer. På kartonen står der vitaldrik – og det kan jeg kun bakke op om at det er! Det er et tilskudsprodukt der ikke er fremstillet med et specifikt mål, som fx en hovkur. Det rammer til gengæld ret bredt, i og med at det starter med at understøtte fordøjelsen. Dermed påvirkes også energiniveau, immunforsvar, præstationsevne og generel sundhed. Med en månedlig pris på ca. 125 kr, kan jeg som hesteejer også kun være glad for produktet. Det kan købes her: Equimall Forte Obs: der linkes til Equimall Forte, en koncentreret variant af samme produkt, da Equimall bag in box er midlertidigt udsolgt.

2 kommentarer til “Equimall fra St. Hippolyt – Produktanmeldelse”

Hejsa, hvor køber du det i en 10 l. Box? Har søgt overalt og kan kun finde en 500 ml. :(!

Mvh cecila

Hej Cecilia.
Som det er pt laves den kun i en koncentreret udgave, netop den 500 ml du selv har fundet. Indholdet er dog nogenlunde det samme, bortset fra at der er mindre vand i den lille flaske. (Equimallén er blevet inddampet, så den virker mere sirupsagtig.) De bedste hilsner, Louise

Svar

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *