Horselux Protein fra Miljøfoder – Produktanmeldelse.

0
3291
Horselux Protein er et pelleteret tilskudsfoder. Det er drøjt i brug og har et lavt indhold af sukker og stivelse. Det kan derfor anvendes til de fleste typer af heste. Foto. hestezonen.dk

sponsoreret indlæg

[ratings]

Produktanmeldelse af Horselux Protein fra Miljøfoder.

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

I dag har jeg lavet en produktanmeldelse af Horselux Protein fra Miljøfoder. Horselux Protein er et tilskudsfoder til heste, som har behov for ekstra protein, fx avlsdyr, konkurrenceheste, eller heste der fodres med et grovfoder der har et utilstrækkeligt proteinindhold. Horselux Protein er et tilskudsfoder, der skal anvendes i tillæg til den daglige fodring med grovfoder, mineraler og eventuelt krybbefoder. Der er altså ikke tilsat vitaminer og mineraler, udover en smule E-vitamin der fungerer som antioxidant i foderet.

Horselux Protein er et tilskudsfoder med et højt indhold af aminosyrer. Det kan anvendes til stort set alle typer heste, da det er drøjt i brug og har et lavt indhold af sukker og stivelse. Foto. hestezonen.dk
Horselux Protein er et tilskudsfoder med et højt indhold af aminosyrer. Det kan anvendes til stort set alle typer heste, da det er drøjt i brug og har et lavt indhold af sukker og stivelse.
Foto. hestezonen.dk

Horselux Protein har et lavt indhold af sukker (6,9%) og stivelse (3%), så det kan også anvendes til nøjsomme heste og ponyer, der holdes på en stramt reguleret foderplan. Disse heste kan nemt komme i underskud af aminosyrer/proteiner, når de kun tildeles minimumsmængder af grovfoder, som så måske har et lidt lavt indhold af protein.

Mangel på protein kan medføre tab af muskelmasse.

Proteinmangel (aminosyremangel) kan komme til udtryk i form af nedsat præstationsevne,energimangel, nedsat reproduktionsevne, tab af muskelmasse, dårlig hovkvalitet, kedelig pels med mere. Når jeg skriver aminosyremangel i sammenhæng med proteinmangel, er det fordi, at det ikke kun er mængden af protein, der er en begrænsende faktor, men i særdeleshed sammensætningen af aminosyrer. (Husk dog, at heste også kan få for meget protein, så uanset hvilket proteintilskud du evt. anvender, så anbefaler jeg, at du følger producentens anbefalede mængder, eller kontakter en foderkonsulent for individuel rådgivning).Der findes 10 essentielle aminosyrer, som hesten skal have tilført via foderet. Horselux Protein indeholder en bred aminosyresammensætning fra blandt andet Lucerne, ølgær, solsikke, hørfrø, soja og majs. Solsikke, hørfrø og Eponaolie bidrager med gode fedtsyrer, og æblefibre giver foderet en god smag.

Brugervenlighed:

Der er en tydelig angivelse af anbefalet daglig tildeling på emballagen. Det er et pillefoder, så det er nemt at håndtere og det kan anvendes i foderautomater.

Emballage:

Emballagen er en 20 kg klar plastiksæk, påtrykt klistermærke med indlægsseddel og er kendetegnet med Horseluxhesten i to vertikale striber.

Produktet i brug:

Horselux Protein er nemt at anvende og drøjt i brug. Med 100 gram pr. 100 kg. hest pr. dag, holder en sæk til 40 dage til en 500 kg. hest. Mange hesteejere bruger litermål i fodringen, og da jeg vejede en liter af, var det ca. 750 gram Protein.

Pris/kvalitet:

Horselux Protein koster 229 kr for 20 kg i Miljøfoders butikker eller webshop. Det giver en kilopris på 11,45 kr og ca. 170kr pr måned til en 500 kg hest. Horselux er produceret i Danmark af bedst mulige råvarer, og uden unødige fyld- eller smagstoffer.

Min samlede vurdering: 

Horselux Protein er nemt at anvende og der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du betaler ikke ekstra for et stort markedsføringsbudget og fancy sække, men får et godt, reelt produkt. Du kan få mere information og finde en forhandler af Horselux Protein her http://miljoefoder.dk/horselux-hestefoder/horselux-protein.html?product_rewrite=horselux-protein

REVIEW OVERVIEW
Brugervenlighed
Emballage
Produktet i brug
Pris/kvalitet
Previous articleVærdi for hest og rytter
Next articleVi fik vores ridehest tilbage :-)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here