Psyllium Pellets fra Damino – Produktanmeldelse af loppefrøskaller i piller

0
3118

sponsoreret indlæg

Produktanmeldelse af Psyllium Pellets fra Damino

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Loppefrøskaller i piller kan være en løsning til den kræsne hest.

Loppefrøskaller er et af de tilskudsprodukter der (heldigvis) ikke går af mode. De fleste hesteejere kender efterhånden til loppefrøskallerne som et middel til at forebygge sandkolik og have en positiv virkning ved løs mave.

Et udbredt problem er dog, at hesten ikke vil æde skallerne – og så er man jo lige vidt.

Hvis du selv har smagt på de forskellige varianter af loppefrøskaller, så vil du sikkert nikke genkendende til, at det ikke er smagen men konsistensen den er gal med. Loppefrøskaller findes ganske vidst coatede og med tilsat smag – og det kan gøre at hesten vil æde dem.Loppefrøskaller i piller

Hvis du har en kræsenpind, der ikke vil have de coatede loppefrø med tilsat smag, så kan du overveje de pelleterede udgaver.

Jeg er personligt blevet rigtig glad for Psyllium pellets fra Damino. Det er 100% rene loppefrøskaller der blot er presset i piller.

M & m´s reklamerer med at de smelter i munden og ikke i hånden. For Psyllium pellets kan man sige at de opløses i mave-tarmkanalen og ikke i munden. Og det er sådan set rimelig vigtigt, når det nu ofte er konsistensen af loppefrøskaller i munden der driller….

loppefrø i piller - loppefrø til heste - damino
Loppefrøskaller i piller – der opløses og laver gelé i mave-tarmkanalen hos heste.

Hvis du ikke selv har gjort eksperimentet, så har jeg prøvesmagt flere varianter for dig og din hest! Og her må jeg bare sige, at det er et minimum af pillerne fra Damino der bliver siddende og laver gelé imellem tænderne.

Da jeg hældte vand på dem gik der cirka 10 min før de begyndte at kvælde op og blive slimede. De blev gengæld virkelig slimede og geléagtige (som de skal), så jeg fik gelémassen ud af glasset i én klump.

Apropos evnen til at absorbere væske: Husk at være opmærksom på, at hesten drikker tilstrækkeligt når den får loppefrøskaller eller andre fodermidler der kan suge meget væske!


Hvor anvendes det:

Psyllium pellets kan med fordel anvendes til heste, hvor man kan have mistanke om, at de indtager jord. Det kan fx være, hvis de går på nedbidte marker, graver efter rødder, får grovfoder hvor der kan være rester af jord eller sand. Nogle heste slikker også på jorden, uden man med sikkerhed ved hvorfor. En sådan hest vil naturligvis også få unødvendige mængder sand eller jord indenbords.

Noget tyder på, at heste der har udfordringer med for høje niveauer af glucose og insulin, kan have gavn af at få loppefrøskaller.

Et amerikansk studie på 16 heste viste, at de heste der fik loppefrøskaller havde lavere niveauer af glucose og insulin i blodet efter fodring.

Læs evt denne artikel: Artikel om sandkolik samt forhøjet niveau af insulin og glucose

Brugervenlighed:

Det er et pelleteret tilskudsprodukt, så det er nemt at håndtere. Pillerne er ret små, så det kan også anvendes i foderautomater i tørre omgivelser. Der er et målebæger med i spanden, og det er angivet på spanden, at målebægeret indeholder cirka 50 gram.

Emballage:

loppefrø i piller - loppefrø til heste - damino
Psyllium Pellets fra Damino i 3 kg spand

Emballagen jeg fik er en 3 kg spand, men det findes også i 5 kg og 25 kg. Som med så meget andet bliver det billigere jo større mængde man køber.

Produktet i brug:

Der er en tydelig angivelse på emballagen med anbefalet daglig tildeling.

Til 30 dages udrensningskur for sand eller heste der har udfordringer med insulin/glucose niveauer på 20 gram/100 kg hest/dag. Det svarer til en daglig mængde på 100 gram (eller to målebægre) til en almindelig let varmblodshest. Det passer smart nok med en 3 kg spand til en måned.

En vedligeholdelsesdosering er 10 gram pr. 100 kg hest. En spand med 3 kg vil altså holde i 2 mdr. til en 500 kg hest.

Pris/kvalitet:

Psyllium pellets (pelleterede loppefrøskaller) fra Damino koster 389 kr. for 3 kg. Det svarer til 1-2 måneders forbrug afhængigt af hestens størrelse og om det er som en kur eller til vedligehold.

Kvaliteten har jeg ikke noget at udsætte på. Pillerne er ensartede, kvælder fint op og laver godt med slim.

Har du brug for større mængder kan du også købe det i hhv. 5 kg og 25 kg. Husk blot, at det er et produkt der er meget følsomt over for fugt, så du skal kunne opbevare det mørkt og tørt.

Du kan bestille en gratis prøve eller købe det her: Damino shop


Min samlede vurdering:

De pelleterede loppefrøskaller kan absolut være et godt alternativ til ex. vis loppefrøskaller med smag.

Løse loppefrøskaller danner slim med det samme de får fugt. Det betyder, at man hurtigt kan få smurt krybbe og staldinventar ind i gelé (der bliver som beton at fjerne, når det tørrer ind). Særligt hvis man har en hest der slikker på krybben og får almindelige ubehandlede loppefrøskaller.

Jeg er ikke typen der elsker at gøre rent i stalden. Jeg kan godt lide, at det her er et produkt der gør det, det skal i hesten….

Uden at stalden klistres til!

loppefrøskaller i pillerDet er nemt at dosere, det er et rent produkt uden noget som helst tilsat og så virker det, som det er tiltænkt.

Jeg kan personligt godt lide at det er en pille der ikke er presset sammen med andre råvarer. Lige nu vil jeg bare gerne give loppefrøskaller, fordi mine heste graver efter spirer og med ret stor sandsynlighed får jord med ind. Og så synes jeg det er rart, at doseringen er forholdvis lav, fordi der ikke er fyldstof i pillerne.

Prisen er fair i forhold til lignende produkter, så jeg kan egentlig ikke finde noget der trækker ned ved dette produkt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here