Kategorier
Hestebegivenheder

Fibre der fristede til Herning Horse Show

[ratings]

Fibre vinder frem i fodringen af de danske heste, hvis man ser på nyhederne fra foderfirmaerne til Hest og Rytter messen, i forbindelse med Herning Horse Show.

Flere af foderfirmaerne, hvis ikke alle, havde en produktnyhed der var baseret på fibre. Desværre nåede jeg (igen i år) ikke forbi alle standene. Det til trods vil jeg nu alligevel mene, at jeg har samlet en god håndfuld produktnyheder til dig, der gerne vil give din hest flere fibre.

Mash Light fra Brogaarden

Brogaarden havde et nyt, spændende fiberprodukt med på messen, nemlig Mash Light. Den udemærker sig ved, at den kun indeholder 1,9% stivelse og 5,9% sukker. Dermed kan de heste med eksempelvis EMS eller Cushing også få lidt mash, hvis der er behov for det. Mash Light indeholder urter, som dufter lækkert (Jeg har haft en prøve til at ligge på mit køkkenbord i en uge efter messen!). Denne mash SKAL opblødes i rigelige mængder vand, da den indeholder en del roefibre.

Alternativ til hø fra Equidan

Equidan havde deres produktnyhed  Dengie Meadow Grass med på messen.  Fibre - Dengie meadow grass - Herning Horse Show - Hest og RytterDengie Meadow Grass er et tørret græsprodukt, der også er tilsat 5 forskellige urter og olie. Det har en relativt høj fordøjelighed og højt indhold af foderenheder. Derfor kan det fint gå ind og bidrage med ekstra foderenheder til heste, hvor man mangler foderenheder, men ikke ønsker, at hesten skal have mere stivelse. Meadow Grass kan også anvendes som erstatning for hø eller lucerne. Men grundet det ret høje indhold af foderenheder, vil jeg ikke se den som et oplagt produkt til en nøjsom hest eller pony. Equidan er også distributør for Salvana i Danmark, og kunne også fremvise en nyhed på mineralfronten. Nu produceres deres almindelige Brix, samt Icelandic Brix og Icelandic Balance nemlig helt uden korn. Istedet er er anvendt lucernegrønmel som bindemiddel.

Faser Plus fra Derby

Tyske Derby er ret nye på det danske marked, men havde også fået lavet en fiber-baseret nyhed til Herning Horse Show. Fibre -Derby Faser Plus - Herning Horse Show - Hest og RytterDeres Faser Plus indeholder fibre fra bl.a. forskellige græsser, æbler, esparsette og halm. Esparsette er en ret spændende urt i ærteblomstfamilien, der er indholdsmæssigt minder en del om lucerne. Den har smukke lyserøde blomster, og bidrager med protein og en god smag. Faser Plus er et tilskudsfoder, så det indeholder vitaminer og mineraler. Derby forhandles i Danmark af Newerin, der også har en tysk afdeling.
 

Fibre i mash, fibre i foder og fibre i blokke

St. Hippolyts Agrobs hjørne kunne intet mindre end alt i fibre. Nuvel, det er nok ikke så mærkeligt, idet Agrobs er fiberspecialister. De havde både deres meget indbydende Alpen Grün Mash og Alpen Grün Müsli med, men deres Pre Alpin Compact er altså smarte. Det er græsser og urter presset i blokke, som er særdeles anvendelige som transport- og stævnefoder. Fibre - Pre Alpin Compact - Herning Horse Show - Hest og RytterEn blok hø og lidt vand i en transportkrybbe – og så er hesten sikret at få både væske og grønne fibre under transporten. St. Hippolyt havde også emballagen med til deres nye fiberholdige mash, men desværre var produktet ikke klar til messen. Expell & Repair Mash, som den hedder, forventes i butikkerne i april. Mashen indeholder både hørfrø og loppefrøskaller, og er målrettet til udrensning af sand og jord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *