Kategorier
equidan

Produktanmeldelse af Equihealth Boost

sponsoreret indlæg

Equihealth Boost fra Equidan – produktanmeldelse

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Det er meget oppe i tiden, at give sin hest gurkemeje af forskellige årsager. Gurkemeje menes at være godt til heste, der har problemer i bevægeapparatet, dårligt immunforsvar eller betændelsestilstande i kroppen.

Det er dog ikke selve gurkemejen der er så imponererende, men det aktive stof curcumin, som gurkemeje indeholder.

Der er flere udfordringer ved at give sin hest ren gurkemejepulver:

  • acceptans
  • farven (hvis man har en hest med lys mule eller hvide vægge i stalden, skal man vide, at gurkemeje farver kraftigt gult!)
  • ukendt indhold af curcumin, da det afhænger at dyrkning og behandling af råvarer

Det kan med andre ord hurtigt blive noget bøvl at købe gurkemeje pulver til sin hest, og selvom man kan få den til at æde det, er man ikke sikker på, om det indeholder en fast mængde curcumin. Man kan naturligvis også ty til frisk gurkemejerod, men da roden indeholder ca. 3% curcumin i tørstof, vil mængden blive ret stor!

Curcumin og piperin

Den meget kraftige antioxidant curcumin, som har antiinflamatoriske egenskaber har brug for hjælp til at blive optaget. Hvis stoffet piperin, som findes i peberkorn, er til stede, bliver curcumin ifølge nogle forskningsforsøg væsentligt bedre optaget.

Derudover er det værd at vide, at hvis man fodrer gurkemeje, så er det kun ca. 3% af rodens tørstof der er curcumin.

Der vil altså skulle ret store mængder gurkemejepulver til, for at give hesten en betydelig mængde af den førnævnte antioxidant. Og så står mange heste af, hvad acceptans angår. Derfor syntes jeg, det var interessant at se lidt nærmere på et produkt som Equihealth Boost fra Equidan.


Hvad er Equihealth Boost?

Bortset fra at produktet har et navn man kan brække tungen på, så er det et granuleret tilskudsprodukt til heste, som har til formål at understøtte hestens immunforsvar.

Trods navnet er det ikke nødvendigvis sådan, at produktet kun må bruges som en booster i en begrænset periode – man kan godt bruge det hver dag.

Equihealth Boost indeholder flere forskellige ingredienser der er kendt for styrke immunforsvaret:

  • Beta glucaner – i produktet i form af Oatinol
  • Curcumin
  • Piperin

Havrefibre – ikke stivelse

Beta glucaner er en fibertype, som i dette produkt stammer fra havre. menes at være gavnlige for immunforsvaret.

Og ja – jeg skriver havre, men lad nu være ved at sætte lighedstegn mellem havrestivelse og beta glucaner ;-)

Beta glucanerne bidrager med rigtig meget godt, og understøttes i boosteren af curcumin (og piperin). Det er altså et produkt der er sammensat af råvarer der kan “skyde med spredehagl” når det kommer til at understøtte immunforsvaret.

Hvem kan bruge Equihealth boost?

I princippet kan man bruge Equihealth boost til alle heste der har brug for at få lidt støtte til immunforsvaret.

Producenten skriver at man kan bruge den kontinuerligt og ikke kun som en kur.

Personligt har jeg den holdning, at det er meget godt at holde en pause med de fleste tilskudsprodukter af og til, så kroppens egne mekanismer ikke sløves.

Jeg vil dog i særdeleshed bruge et produkt som Equihealth boost til heste som:

  • deltager hyppigt i konkurrencer
  • har permanente inflammationer i kroppen (fx svær overvægt, ledproblemer, stress etc.)
  • transporteres ofte
  • udsættes for nye miljøer ofte
  • har dårligt immunforsvar
  • har hudproblemer

Husk at intet tilskudsprodukt kan erstatte en god foderhygiejne og et godt managemnet!

Curcumin til ledproblemer

Og her er lige et lille sidespring.

Måske har du læst en masse steder, at man kan nøjes med bruge gurkemeje/curcumin til heste med stive led. Det har jeg det lidt ambivalent med.

Curcumin er en kraftig antioxidant, som har antiinflammatoriske egenskaber…. OG… Et slidt led vil givetvis have et højere inflammationsniveau og her er curcumin en god hjælp…

MEN….

Har en hest øget belastning i leddene vil jeg personligt hellere anbefale at man bruger et specifikt ledprodukt der indeholder fx.

  • MSM
  • Glucosamin
  • Boswellin
  • ekstrakt af grønlæbede muslinger (ikke at forveksle med muslingemel!)
  • evt. curcumin.

Hvis ledbrusken er under pres har den brug for specifikke næringsstoffer til at hjælpe med vedligehold af brusken.

Så er det i min optik ikke helt nok at give et rent curcumin produkt – men jeg synes det giver god mening at bruge et produkt med højt indhold af aktive stoffer til leddet og som også indeholder curcumin!


Brugervenlighed: Der er en tydelig angivelse af anbefalet daglig tildeling på emballagen. Det er et granulat, som er nemt at dosere.

Emballage: Findes i en spand med 5 kg. I spanden er der vedlagt et målebæger.

Produktet i brug: Da der skal bruges 100 gram om dagen (uanset størrelsen på hesten/ponyen) kan det være en stor mænge “tilskudsprodukt” at blande i foderet på en gang. Start derfor med en lille mængde og trap stille op – så bør der ikke være problemer med at acceptere smagen af det.

Pris/kvalitet: 5 kilo koster 529 kr. Der er til 50 dages forbrug uanset hestens størrelse. Det giver en dagspris på 10,58 kr.

Min samlede vurdering: Det er nogle rigtig spændende råvarer der er i dette produkt, og hvis man går efter et tilskud med højt indhold af betaglucaner, som understøttes af curcumin/piperin, så er Equihealth Boost et rigtigt godt bud.

Man kan ikke sammenligne dette produkt og fx QLC, som jeg også har skrevet en produktanmeldelse af. Det er to meget forskellige produkter som angriber to forskellige problemstillinger, som dog begge har at gøre med antioxidanter.

Betaglucaner

Equihealth boost har et højt indhold af betaglucaner. Disse er ikke antioxidanter men en vandopløselig fibertype fra havre, der har sit virkeområde særligt via immunforsvaret i fordøjelseskanalen. Det er lidt teknisk, men man kan sige, at betaglucaner påvirker kroppens eget immunforsvar til at arbejde mere effektivt.

Læs mere om:QLC antioxidanter fra Brogaarden – Produktanmeldelse

Jeg synes, at ideen med at understøtte betaglucaner med curcumin og piperin er rigtig god, og produktet er bestemt relevant på denne årstid (februar), hvor der typisk er flere svampesporer i grovfoder og strøelse end først på sæsonen.

Har man en hest der arbejder hårdt og ofte er i byen, er det selvfølgelig også ret smart at den får lidt støtte til sit immunforsvar, sammen med antioxidanter fra curcumin.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *