Softbomme til bomarbejde – gør det selv projekt

2
4434
Softbomme der er færdige
Softbomme klar til brug

[ratings]

Softbomme er i stort set alle blade for tiden. Softbomme er ideelle til jordarbejde og minimerer skaderisikoen. Tilmed kan de være et fint lille gør det selv projekt.

Kunne du også godt tænke dig, at komme i gang med nogle af de mange sjove bomøvelser, som forårets hesteblade har inspireret til? Men mangler du måske lige lidt penge, til at investere i bommene? Hvis du kan nikke ja til det, har jeg her opskriften på hvordan du kan lave ca. 14 softbomme for omkring 300 kr.

Softbomme
En topmadras i strimler, der indpakkes i voksdugen. Ved hjælp at en symaskine med en god nål har du pludselig en god stak softbomme til næsten ingen penge.
Foto. hestezonen.dk

Det skal du bruge

 • En gammel skum topmadras ca 5 cm tyk (de fåes ofte gratis i forskellige grupper på facebook)
 • En symaskine og en jeansnål – samt naturligvis sytråd
 • Knappenåle
 • Hobbykniv
 • Voksdug i den farve, du gerne vil have bommene i
 • En fridag – hvis du er fix på fingrene, er en halv dag nok

Sådan syr du softbomme

Læg madrassen på en plan og glat overflade, fx et stort spisebord eller på gulvet. Mål op, hvor bred den er. Madrassen jeg brugte, var 140 cm bred, og jeg ønskede softbommene skulle være ca 10 cm brede. Marker for hver 10 cm, eller den bredde du ønsker bommene i. Sørg for at lave markeringerne lige, da det kan være lidt svært at skære lige i skumgummi. Nu skal du så til at regne lidt… Du skal nemlig klippe baner i voksdugen på 2 x højde og 2 x bredde, plus sømrum, i den ønskede længde selvfølgelig.

Softbomme der er færdige
Softbomme klar til brug. Foto. hestezonen.dk

Hvis din madras er 5 cm tyk(højden) og 10 cm bred, skal du altså klippe et stykke der er 2 x 5 cm + 2 x 10 cm = 30 cm bredt PLUS sømrum. Det kan være en stor udfordring at sy helt tæt op ad skumgummiet, så 5-7cm sømrum er ikke helt forkert. Det afhænger nok lidt af dine evner på symaskiner, hvad du finder passende. Pak nu skumstrimlen ind i voksstrimlen og brug rigeligt med knappenåle til at holde voksdugen fast i den ønskede position, så du kan sy “pølsen” sammen. Så er det bare at sy, så det bliver en lukket pakke – husk at hæfte tråden godt ved start og slut.

TIP: Lad være at sy voksdugen for stramt om skumpølsen. Hestene vil nok komme til at træde på softbommen, og er den syet for stramt, vil syningen springe op!

2 COMMENTS

 1. Hej Louise
  Tak for din guide, det skal jeg prøve!
  Hvor stor en dug brugte du til dette? :)
  På forhånd tak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here