Kategorier
Brogaarden Produktanmeldelser

QLC antioxidanter fra Brogaarden – Produktanmeldelse

sponsoreret indlæg

[ratings]

Produktanmeldelse af Brogaardens QLC.

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

QLC fra Brogaarden er kort fortalt et tilskudsprodukt til heste, der indeholder en patenteret blanding antioxidantpakke, der blandt andet indeholder naturligt E-vitamin og C-vitamin. Antioxidanter er et vidt begreb, og kan være både syntestisk fremstillede eller naturligt forekommende stoffer der findes i forskellige planter og urter. Der findes mange forskellige typer af antioxidanter, som sjovt nok også har forskellige funktioner. De fleste hestefolk har hørt, at E-vitamin er godt, hvis hesten har problemer med, at syre til i musklerne. Det skyldes, at E-vitamin fungerer som en antioxidant, der kan hjælpe med til at beskytte cellerne i hestens muskler og udsætte hestens syregrænse.

Antioxidanter fungerer på den måde, at de beskytter cellerne mod frie radikaler, der opstår, som en naturlig del af alle cellers stofskifte. Jo hårdere cellerne arbejder, jo flere frie radikaler producerer de. Det betyder, at hvis hesten er under pres, ekstra hård træning, udsættes for forurening (fra fx sprøjtegifte eller svampesporer i hø, wrap eller strøelse), staldskifte, sygdom, transport, vejrforhold eller måske alderen trykker lidt rigeligt – så kan det meget vel være, at hesten har brug for ekstra antioxidanter.

QLC er patenteret

Antioxidantpakken QLC fra Brogaarden er et patenteret produkt, hvilket betyder, at man er garanteret den samme mængde antioxidanter hver gang man køber produktet. Hvis man køber rene urter eller urteblandinger, kan kvaliteten af de aktive stoffer variere utrolig meget. QLC er flere forskellige naturlige antioxidanter, fra frugter, grøntsager og urter, der arbejder sammen med hinanden. De understøttes af tilsat vitamin E og C, der også fungerer som antioxidanter.

QLC antioxidanter fra Brogaarden. Foto. hestezonen.dk
QLC antioxidanter fra Brogaarden.
Foto. hestezonen.dk

Hvor anvendes det:

QLC fra Brogaarden anvendes til heste, i forbindelse med forskellige stress situationer, som fx sygdom, øget træningsintensitet, miljømæssige belastninger (svampesporer og støv), staldskifte, ekstremt vejr, alderdom, i vinterhalvåret, til hopper der giver mælk og føl der skal fravænnes.

Brugervenlighed:

QLC antioxidanter er et groft granuleret produkt, der er nemt at bruge. På emballagen står en tydelig angivelse af anbefalet mængde pr. dag – både i gram og hvor meget det svarer til i den vedlagte måleske.

Emballage:

Emballagen er en hvid plastdåse, der indeholder 500 gram QLC, svarende til 50 dages forbug til en stor hest. Der er vedlagt en måleske i dåsen, og tydelig angivelse af, hvor meget det anbefales at bruge pr dag.

Produktet i brug:

QLC er nemt at bruge, da det skal bare blandes i foderet. Den grove granulat struktur dufter dejligt af oregano/urter, og jeg vil vurdere, at der er en god smagsacceptans på produktet hos de fleste heste. Granulatstrukturen er forholdsvis “tung i det”, så det er ikke som sådan et pulver, der kan hvirvle rundt i krybben. Der anbefales en mængde på 10-15 gram pr. dag til en stor hest.

Pris/kvalitet:

QLC fra Brogaarden koster 249 kr. for 500 gram. Med en daglig dosering på 10 gram er der til 50 dages forbrug. I og med indholdet af antioxidanter er patenteret, og pænt højt, er det en ganske fair pris i min optik.

Min samlede vurdering:

Jeg synes QLC fra Brogaarden er et dejligt naturprodukt, men jeg elsker jo også planter og urter og alt det de kan – så det er svært ikke at blive begejstret. Brogaarden er ikke helt så “urte-agtige” i markedsføringen omkring dette produkt, som jeg kunne ønske mig. Jeg kunne godt tænke mig, at der stod lidt mere “nørdet” om hvilke forskellige antioxidanter der er i QLC, i stedet for, at det “bare” er urter, grøntsager, frugter og forskellige tokoferoler og C- vitamin. Jeg ved godt, at der er nogle strikse regler vedrørende anprisning af urter med mere, men derfor kunne der godt stå hvilke antioxidanter der forekommer i produktet. Det gør dog ikke produktet dårligere, at det ikke står der, men det trækker ned i emballagens karakter, da det er her, jeg forventer at finde oplysninger herom – eller en henvisning til en hjemmeside, hvor jeg kan finde yderligere information . Det er fint med et produkt med patenteret sammensætning af aktivstoffer, men det kan godt falde lidt til jorden, når jeg ikke kan finde information om hvilke aktivstoffer der er tale om,udover E- og C-vitamin. Måske (højst sandsynligt) er jeg nok også mere nørdet, end de fleste, hvad det angår. Antioxidanter er et produkt, som det kan være lidt svært og se en her og nu effekt af – men der er ingen tvivl om, at antioxidant tilskud har sin berettigelse. Særligt i vinterhalvåret, hvor der er et lavt indhold af antioxidanter i grovfoderet. Men også heste, der oplever forskellige former for stress-situationer – særligt længerevarende, som fx hård træning, miljøskifte, sygdom, skader, diegivning, fravænning med mere, kan have gavn af at få tildelt ekstra antioxidanter.

En kommentar til “QLC antioxidanter fra Brogaarden – Produktanmeldelse”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *