Psyllium Trigonella – Produktanmeldelse af loppefrøskaller fra Blue Hors Care

0
2674
Psyllium Trigonella er loppefrøskaller med smag af bukkehorn, fra Blue Hors Care. Foto. hestezonen.dk

Sponsoreret indlæg

[ratings]

Produktanmeldelse af Psyllium Trigonella fra Blue Hors Care

Produktanmeldelser vurderes ud fra brugervenlighed, emballage, produktet i brug, og sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Psyllium Trigonella fra Blue Hors Care er rene loppefrøskaller med smag af bukkehorn, som heste godt kan lide. Loppefrøskaller danner slimstoffer, der til en vis grad, kan hjælpe med til, at trække sand- og jordpartikler ud af hestens tarmsystem. Der findes mange mærker af loppefrø – og her er det værd at bemærke, om det er hele loppefrø eller om det er loppefrøskaller, der gemmer sig i spanden! Selve loppefrøet består af mellem 1/3 og 1/4 skal – resten er selve frøet. Da det er i skallen at de slimdannende fibre findes, er det altså værd at gå efter et produkt, der kun indeholder selve skallen, nemlig loppefrøskaller.

Psyllium Trigonella er loppefrøskaller med smag af bukkehorn, fra Blue Hors Care. Foto. hestezonen.dk
Psyllium Trigonella fra Blue Hors Care er loppefrøskaller med smag af bukkehorn, som mange heste godt kan lide.
Foto. hestezonen.dk

Hvad er Psyllium Trigonella?

Psyllium Trigonella fra Blue Hors Care, er rene loppefrøskaller, der er sammen med bukkehorn og lidt sødestof i form af maltodextrin, er coatede i kokosolie. Det, at loppefrøskallerne er coatede har en fordel, i forhold til, at de tager lidt længere tid om at suge væske og danne de slimholdige stoffer. Dermed sker slimdannelsen formodentlig først i hestens fordøjelsessystem, i stedet for ved den øjeblikkelige kontakt med hestens spyt i munden. Det er med andre ord, højst sandsynligt, en mere behagelig oplevelse for hesten, at tygge på de coatede loppefrøskaller (Det var i hvertfald den oplevelse jeg havde, da jeg prøvesmagte :-) ). Psyllium Trigonella indeholder bukkehorn som smagsstof og det er ikke nogen tilfældighed. Bukkehorn er nemlig i en smagstest, øverst på listen, over hestes favoritsmag! Bukkehorn menes i naturmedicin, at have gavnlig effekt på fordøjelsen – men det er nu ikke derfor Blue Hors Care har valgt at anvende det. Det skyldes udelukkende, at mange heste har et lidt anstrengt forhold til loppefrøskaller, så ønsket var at lave et produkt, som hestene gerne vil æde.

Psyllium Trigonella fra Blue Hors Care betyder direkte oversat Loppefrø med bukkehorn. Og det er lige det det er: Loppefrøskaller med bukkehorn. Anvendelige til heste, der fx.har indtaget jord eller har brug for lidt hjælp til at regulere fordøjelsen. Foto. hestezonen.dk
Psyllium Trigonella fra Blue Hors Care betyder direkte oversat Loppefrø med bukkehorn. Og det er lige det det er: Loppefrøskaller med bukkehorn. Anvendelige til heste, der fx.har indtaget jord eller har brug for lidt hjælp til at regulere fordøjelsen.                   Foto. hestezonen.dk

Hvor anvendes Psyllium Trigonella:

I og med, at Psyllium Trigonella er loppefrøskaller, så er de fleste hesteejere nok klar over, at det er et produkt, der kan anvendes som hjælp, til at trække sand- eller jordpartikler ud af hestens tarmsystem. Naturligvis kan det ikke kompensere for, hvis hesten indtager mange kilo jord om dagen, men det kan være en hjælp for de heste, der har lidt sand eller jord i gødningen. Udover at kunne anvendes til at hjælpe med til, at transportere sand ud via afføringen, så menes loppefrøskaller også at have flere andre gavnlige egenskaber. Ifølge artiklen “Psyllium Lowers Blood Glucose and Insulin Concentrations in Horses’  fra Journal of Equine Veterinary Science 31 (2011) kan loppefrøskaller også hjælpe med til at sænke niveauerne for glucose og insulin i blodet, hvilket er interesant, hvis man har en hest, der har problemer med forfangenhed eller EMS – men naturligvis skal den øvrige foderplan være tilpasset til hestens behov! Loppefrøskaller kan også virke samlende på hestens gødning, hvilket er meget aktuelt hvis hesten har vandig afføring. Dog vil jeg også her anbefale at følge producentens doseringsanvisning, og i øvrigt sørge for, at foderplanen er tilpasset hestens problemstilling!

Brugervenlighed:

Psyllium Trigonella er rene loppefrøskaller, med en smag af bukkehorn, som de fleste heste rigtig godt kan lide. Produktet er nemt at bruge, og der er tydelig angivelse af dosering som ved sand i hestens tarm er på 150 gram om dagen til en hest på ca. 500 kg. Hvis der er tale om vedligehold/forebyggelse anbefales den halve mængde.

Emballage:

Emballagen er en spand der indeholder 2,5 kg. Der er vedlagt en måleske i spanden, og det er desuden angivet på spanden, at en måleskeen indeholder ca. 50 gram. 2,5 kg Psyllium Trigonella koster 399 kr. Til vedligehold/forebyggelse rækker en spand altså til ca. en måneds forbrug til en stor hest.

Produktet i brug:

Anbefalet dosering af Psyllium Trigonella er ved sand i tarmene 150 gram om dagen til en hest på 500 kg. Til vedligehold/forebyggelse anbefales den halve mængde. På emballagen står der at “mindre heste gives en tilsvarende mindre mængde”. Det havde været meget rart om doseringen var angivet pr. 100 kg hest i stedet for.

Min samlede vurdering:

Psyllium Trigonella er et ganske udemærket produkt. Det indeholder 65% loppefrøskaller og derudover bukkehorn, maltodextrin, sukker og kokosolie. Det får pluspoint fra mig, for at være et loppefrøskalle-produkt, som hestene rent faktisk vil æde, også selvom de ikke kaster sig frådende over det. Jeg gav frisk og fro min hoppe Victoria 150 gram i hendes 800 gram müsli. Hun rynkede på mulen over det, men spiste faktisk det hele, til trods af, at det “fyldte meget” i hendes foder, og hun i øvrigt ellers er mester i, at sortere loppefrøskaller (uden smag) fra. Efter et par dages tilvænning, var der ingen af de tre heste i stalden der rynkede på mulen over at jeg tilsatte fuld dosis af Psyllium Trigonella i foderet – jeg vil derfor anbefale at man indfodrer det langsomt, så hestene kan vænne sig til den ny smag, og konsistens i foderet.

På minussiden er indholdet af sukker og maltodextrin. For en normal, velfungerende hest eller pony har det ikke nogen betydning med de, trods alt, meget minimale mængder sukker, som Psyllium Trigonella indeholder! Men i forhold til de amerikanske forsøg, jeg tidligere på denne side refererede til, vedrørende loppefrøskallers gavnlige påvirkning af niveauerne for glukose og insulin målt i blodet, så havde det været mere hensigtsmæssigt at anvende sødestoffer som fx. isomaltose og/eller stevia, der ikke påvirker blodsukkeret. Har du en hest med problemer med glukose- og insulinniveauerne i blodet, vil jeg derfor anbefale dig, at bruge Blue Hors Cares helt rene og smagsneutrale variant Psyllium Husk, der intet sukker indeholder. Det havde efter min mening også været lidt mere brugervenligt, at skrive dosering pr. 100 kg hest, i stedet for “mindre heste gives en tilsvarende mindre mængde”. Det trækker derfor lidt ned, i den samlede vurdering af brugervenligheden, at man selv skal stå og regne gram om til pr 100 kg hest og så justere op eller ned, til egen pony eller hests vægt. Psyllium Trigonella fra Blue Hors Care kan købes her: Psyllium Trigonella

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here