Osteopatisk behandling af heste.

Hvad er Osteopati?

Osteopati er en blanding af forskellige teknikker, blandt andet Kraniosakral terapi, stresspunktmassage, fysioterapi og blid manipulation (der kan minde lidt om kiropraktik).

Jeg arbejder altså på at både muskler og led skal have den optimale bevægelsesfrihed, således at hesten kan have de bedste forudsætninger for at arbejde sammen med dig.

Vil du gerne have en hest der er smidig og glad for at “gå på arbejde”?

Så læs videre her…

Hvorfor bruge Osteopati til din hest?

Osteopati kan anvendes ved mange problemstillinger, fx hvis hesten: 

 • ikke vil stille sig i volten
 • har problemer med at springe an i galop
 • hænger med et forben over springet
 • løber fra hjælperne
 • virker stiv i træningen
 • virker låst et sted i kroppen
 • takter urent
 • ændrer adfærd

Ved en osteopatisk session af din hest, vil jeg ofte komme med individuelle forslag der understøtter sessionen og din træning af hesten. Det kan være strækøvelser, lidt jordarbejde, rideøvelser og lignende. Det er ikke altid, at én session er tilstrækkeligt til at løse problemet fuldstændigt. Det afhænger af, hvor lang tid hesten har gået med problemet, og hvor slemt det er.

 

Jeg er uddannet i Tyskland

Før du lige hopper videre til prisen, vil jeg gerne fortælle dig at jeg er uddannet hesteosteopat i Tyskland ved Welter-Böller i 2012. Et sted med meget høj faglighed og praktisk erfaring, og som er anerkendt af det tyske rideforbund FN (Deutsche Reiterliche Vereinigung).

Osteopati kan ikke erstatte dyrlæge og jeg behandler ikke på drægtige hopper eller syge heste.

Jeg samarbejder gerne med dyrlæge eller anden behandler, såfremt der er en klar aftale mellem ejer og 3. part.

Pris for osteopatisk session

 

 • Luksus pakken 1600 kr. plus kørsel* 

Anbefales første gang eller hvor der er behov for en dybere gennemgang. Jeg ser hesten i longe/under rytter: Du får mulighed for at ride med Port Lewis sadeltest pad, der afslører, om din sadel laver trykpunkter på din hest. Jeg laver en vurdering af, hvor vidt det udstyr du bruger på din hest, passer til dens krop og eventuelle problemstillinger.

Du får en grundig analyse af din hest, dens bevægemønster, forslag til mobiliserende øvelser der vedligeholder den osteopatiske session. Jeg gennemgår din hest for låsninger og spændinger, som jeg bruger osteopati til at afhjælpe.

 

 • Basis pakken 850 kr. plus kørsel*  

Jeg ser din hest blive mønstret og gennemgår den for låsninger og spændinger, som jeg bruger osteopati til at afhjælpe. Du får forslag til øvelser/træning der kan vedligeholde den osteopatiske session.

 

Priserne er inklusiv moms og hygiejne service (Jeg skifter til et nyt sæt rent tøj mellem hvert staldbesøg, og desinficerer mit udstyr!)

 

* Kørsel udregnes fra Fur færgeleje, postnummer 7870, og kan deles mellem flere kunder samme sted. Kørsel på 7884 Fur er gratis: 

Zone 1:         0-25 km   = 150 kr.

Zone 2:       25-50 km   = 300 kr.

Zone 3:       50-100 km = 500 kr.

Zone 4:    100 -150 km = 700 kr.

Zone 5: 150 – 250 km = 1300 kr. OBS. i zone 5 skal der være minimum 3 heste samme sted


 

Vigtigt før sessionen

For at den osteopatiske session kan være den bedst mulige oplevelse for alle er det vigtigt at:

 • hesten er tør og nogenlunde ren på sin krop
 • hesten har haft 10-15 min i boksen/ i ro før jeg kommer
 • tilbyde hesten frisk vand og en tot hø/wrap, så den ikke håndteres på tom mave.
 • du bestiller tid, hvor der er nogenlunde roligt i stalden/ det er muligt at stå i fred og behandle, uden at skulle flytte hesten for en masse andre der skal forbi
 • hvis du har mistanke om syge heste i stalden – så vær venlig at give besked herom. Jeg skifter tøj mellem hver stald og desinficerer sko og evt. hjælpemidler ved hvert besøg. Men “better safe, than sorry”.