Cush Care – hestefoder, en nyhed fra Brogaarden

0
857
Brogaardens Cush Care set på Hest og Rytter messen. Foder til heste med Cushings syndrom. Cush Care er i crumble konsistens for bedre opblødning. Foto: hestezonen.dk
1 Stjerner2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (4 bedømmelser, gennemsnit: 3,75 ud af 5)
Loading...

På Hest og Rytter messen fremviste Brogaarden Cush Care og VetroFen. Cush Care er et specialfoder og VetroFen et tilskud med højt indhold af antioxidanter.

Brogaarden præsenterede en spændende nyhed, nemlig Cush Care, på Hest og Rytter messen.

Cush Care er et specialfoder til heste som kan have behov for hjælp til stofskiftereguleringen, og som grundet ubalancen, kan have svært ved at holde huld. Cush Care er i mine øjne et ret gennemtænkt produkt. Det har selvfølgelig et lavt indhold af sukker og stivelse, men også et højt indhold af energi. Konsistensen er i crumble-form. Det er ret genialt, da de fleste heste, der rammes af stofskifteændringer, er ældre heste, der godt kan have problemer med tandsættet. Crumble konsistensen gør, at foderet er nemt at opbløde til den ældre hest (men det kan også udfodres som det er). Cush Care kan naturligvis også anvendes til yngre heste. Endvidere er der fokuseret på et højt indhold af rene aminosyrer, så hesten kan få hjælp til genopbygning af tabt muskelmasse, hvilket kan være et af kendetegnene, for heste med ændringer i stofskiftet.

Brogaardens Cush Care set på Hest og Rytter messen. Foder til heste med Cushings syndrom. Cush Care er i crumble konsistens for bedre opblødning. Foto: hestezonen.dk
Cush Care fra Brogaarden set på Hest og Rytter messen. Foder til heste, som kan have ændringer i stofskiftet. Cush Care er i crumble konsistens for bedre opblødning, hvis det anvendes til ældre heste.
Foto: hestezonen.dk

 

Cush Care indeholder urter

Der er ekstra mange urter i Cush Care, udover QLC antioxidanterne – måske er det derfor jeg er så begejstret for foderet? Jeg elsker nemlig urter! Kyskhedstræets bær, kanel, kulsukker, burre, venustornrod med flere, som er nogle af de urter der fra gammel tid menes at kunne regulere appetit, hormonbalance, blodsukkerbalance med mere. Foderet er et meget relevant foder til heste der har problemer med ændringer i stofskiftet. Cush Care tildeles med ca 2,5 kg til en 500 kg hest, og koster 279 kr. for 18 kg.

Brogaardens nye Cush Care foder til heste med Cushings syndrom. 18 kg sæk. Set på Hest og Rytter messen. Foto: hestezonen.dk
Brogaardens nye Cush Care foder til heste med særlige behov omkring stofskifteregulering. Set på Hest og Rytter messen i 2015.
Foto: hestezonen.dk

 

Urter til hestens led fra Vetro-serien: VetroFen og VetroFlex.

VetroFen var for mig et lidt ukendt produkt indtil Hest og Ryttermessen. Jeg kendte kun produktet af navn, men kunne ikke rigtig se, hvor jeg skulle bruge det. Efter at have nærstuderet VetroFen og fået en rigtig god snak, med Brogaardens rådgiver Maria Bruun Rasmussen, er jeg kommet frem til, at det er en urteblanding med et højt indhold af antioxidanter. Antioxidanter kan understøtte transporten af næringsstoffer ud til belastede områder. Antioxidanter kan anvendes i alle forbindelser, hvor der er inflammationer. Jeg ville fx bruge det ved behov for at øge smidigheden og fremme sunde led, eller evt. som understøttende produkt til at booste et andet produkt.

VetroFlex. VetroFlex er hydrolyseret kollagen ( Det betyder at kollagen laves i så små bidder, at kroppen kan genkende det, og evt. bruge det i led, bindevæv mm.), der kan anvendes til at fremme sunde og smidige led. Jeg vil anbefale dig i første omgang, at kombinere det med VetroFen, da det er to produkter, der kan arbejde utroligt godt sammen!

Det er så bare min egen vurdering, og ikke en brugsvejledning fra produktet :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here