Kategorier
Bøger

Min bedste ven, Trude – Elvira Fragola

Ny bog til de små hestepiger, der selv kan læse. Bogen er også meget indbydende til oplæsning.

Sponsoreret indhold

Min bedste ven, Trude – af Elvira Fragola

Så er det blevet tid til endnu en boganmeldelse. Denne gang fik jeg bogen: Min bedste ven, Trude, tilsendt af forlaget Turbine. Man kan selvfølgelig godt sige, at bogen ikke lige rammer ned i hvad jeg normalt vil læse, i og med det er en børnebog. Det ændrer dog ikke ved, at jeg gerne vil give Min bedste ven, Trude nogle gode ord med på vejen. OG jeg ved jo, at mange af jer der følger med her på bloggen med ret stor sandsynlighed har børn, der interesserer sig for heste, så derfor synes jeg den er ret relevant.

Min bedste ven, Trude er en børnebog der kan læses af børn i 7-8 års alderen. Eller i hvert fald af børn der har forstået at læse selv. Sproget er let at forstå og typografien er rar ved øjnene (også for os der er er lidt ældre… hrm hrm ;-) ). Der er meget fine illustrationer i bogen, som også er lavet af bogens forfatter Elvira Fragola.

Bogens handling

Bogen handler om pigen Alma, der er vild med heste! Hun starter med at gå til ridning, men det bliver desværre ikke nogen succes. Jeg vil ikke afsløre for meget, men jeg kan sige, at hun får et chok!  Alma går og føler sig trist til mode og har et stort savn til hestene. I skolen er det hele heller ikke så let, da venskaber også kan være en prøvelse. Heldigvis er det sådan, at når man lukker en dør, så opstår muligheden for at åbne en ny – og det gør sig heldigvis også gældende for Alma.

Min bedste ven, Trude er smukt illustreret af forfatteren Elvira Fragola.
Foto. hestezonen.dk

Hun får en ny veninde der er inviterer på både venskab og hestehygge. Men bedst som Alma føler at hendes lykke er gjort tager venskabet en uventet drejning…

Jeg synes bogen indeholder rigtig mange gode problemstillinger, som jeg selv husker fra min (heste-)barndom. Tiden på rideskolen kan være hård, særligt når man er ny elev og de større piger bare ved så meget mere end en selv.

Hestevelfærd og vores opførsel overfor hestene tages også op til debat, omend det måske er på en lidt sort/hvid måde. Jeg tænker dog at det er holdt i et sprog der passer meget godt til målgruppen.

Lad de lidt større børn læse bogen selv, eller læs op fra den. Jeg synes der lægges op til at få vendt nogle gode emner såsom: venskaber, opførsel, ensomhed, nærvær, samvær og selvfølgelig omgang med heste. Bogen indeholder desuden opskrifter på hestebolsjer, guide til at flette man mm.

Forfatteren Elvira Fragola er uddannet hesteterapeut og har desuden skrevet flere andre børnebøger, blandt andre om børnene fra Mumleby.

Min bedste ven, Trude udkom d. 4.5. 2020 på forlaget Turbine og har en vejledende udsalgspris på 149,95 kr.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *