Hvad er Horselux HørfrøMix?
Jeg får rigtig mange spørgsmål til forskellige produkter. Lige for tiden er Horselux HørfrøMix et af dem, jeg bliver spurgt meget om. Og det er måske ikke så mærkeligt.
De fleste kender et hørfrøprodukt, som fx Linamix. Det er ekstruderede hørfrø og intet andet, så det er måske umiddelbart lidt lettere at gå til end HørfrøMix. For som navnet antyder, så er foderet netop et mix med hørfrø… og hvorfor nu det, når rene hørfrø i hel eller ekstruderet form også virker?
Udover 50% Hørfro, så indeholder foderet også:
- Fermenteret Quinoa
- Roefibre
- Æblefibre
- Loppefrø
- Solbær
- Agrimos (gærkultur)
- Eponaolie
- Honning
Der er ikke tilsat nogle vitaminer eller mineraler, hvilket jeg som foderkonsulent er rigtig glad for. Det gør nemlig, at foderet er let at få til at passe ind i en foderplan, uden der kommer nogen skæve værdier!
Hvad kan Horselux HørfrøMix?
Jeg er altid påpasselig med at sige, hvad et foder kan. Et foders effekt afhænger nemlig temmelig meget af, om det lige præcis bidrager med de næringsstoffer hesten måtte have brug for. Og det er meget individuelt, hvad det er.
Når det så er sagt, er der her tale om et produkt der bidrager med både flere forskellige fibre, langsomt frigivet energi (og et højt indhold af foderenheder!) fedt og protein (der er cirka samme mængde protein i et kilo HørfrøMix, som der er i et kilo Lucerne). Dette med et råvarevalg der “kæler” lidt mere for fordøjelsen end et rent hørfrø produkt.
Hvem skal fodres med HørfrøMix?
Udfodringsmængden er angivet til 50-200 gram pr 100 kilo hest pr dag. Så det er ikke et koncentreret tilskudsfoder, som fx en hovkur, men det er heller ikke et foder som hestene får kæmpe mængder af.
Jeg har i den tid det har været på markedet anbefalet det meget, til heste der godt måtte tage lidt på, få lidt ekstra overlinie, eller som havde brug for mere slowrelease energi til at arbejde på. Fælles for mange af dem har også været, at de også meget gerne måtte få flere forskellige fibre i foderplanen (men det må de fleste heste generelt).
Indholdet af foderenheder er højt, men indholdet af sukker og stivelse er lavt (hhv. 7,5 % sukker og under 5% stivelse). Det høje indhold af foderenheder gør, at det ikke er et produkt jeg vil anvende til fede heste. Det kan til gengæld fint bruges til heste med et sart mave-tarmsystem.
Jeg hjælper dig gerne med en foderplan til din hest, uanset hvilket foder du vil fodre med. Trods det jeg laver indlæg om forskellige fodermærker og produkter er jeg ikke på lønningslisten hos nogle foderfirmaer. Jeg vælger altid at arbejde med de produkter, som jeg vurderer passer bedst til din hest!
Du er velkommen til at se mere om foderplaner her: https://hestezonen.dk/foderplaner/