Kategorier
Hestebegivenheder hestezonen.dk

Equitana hestemesse i Essen, Tyskland

[ratings]

Equitana, en tysk verdensmesse for hesteinteresserede.

hestezonen.dk besøger hestemessen Equitana 2015 i Tyskland
Hestezonen.dk besøger Equitana 2015 i Tyskland. Louise og Jessie.

Jubii! Vi er til Equitana! Og når jeg skriver vi, så er det fordi, jeg har fået en medskribent i Equitana-messens anledning.

I al beskedenhed, er jeg nemlig ret god til tysk, så jeg har brug for lidt hjælp af en ikke helt så tyskkyndig, til at vurdere, hvor tilgængelig Equitana-messen er, for ikke tysktalende :-)

Equitana sælger sig selv som en verdensmesse, og der er virkelig mulighed for, at opleve heste og hestesportsgenrer fra hele verden!

Messen byder på alt, hvad hjertet begærer (og lidt til!) i form af:

  • staldtilbehør
  • udstyr
  • træningsretninger
  • hesteracer,
  • foredrag,
  • clinics,
  • shows
  • og meget mere!

Equitana afholdes hvert andet år og besøges af ca. 200.000 gæster. Heraf udgør ca 20% udlændinge fra f.eks. Sydamerika, USA, Rusland, Dubai, Brasilien og Danmark (og naturligvis resten af EU’s lande).

Equitana – hvis man ikke kan tale tysk?

Og nu kommer jeg – Jessie – på banen. Jeg er dyrlæge og til tider medskribent her på hestezonen.

Og mit tyske sprog er meget begrænset!

Som udgangspunkt er Equitana-messen ganske informativ og overskuelig.

Trods størrelsen  på ca. 90.000 m2 fordelt i 17 haller, er det let at finde rundt på messen, og kataloget med oversigt over udstillere er overskueligt opbygget.

Dog har næsten alle standene af interesse for “gængse” hesteinteresserede (læs: Alle andre stande end de der orienterer sig mod udenlandske indkøbere) kun skriftlig materiale på tysk – bevares, de snakker fint engelsk hvis man spørger, men der er generelt meget begrænset “take home materiale”.

Det samme gør sig desværre gældende for de clinics vi har set – her tales der stort set kun tysk, eller oversættes til tysk.

Her havde jeg set frem til at suge inspiration til mig, fra forskellige kendte hestetrænere og -verdensstjerner, som f.eks. Uta Gräf, men desværre bliver meget af det “lost in translation”.

Det er stadig smukt, fascinerende og imponerende, men jeg ville så gerne have fået det fulde udbytte af deres vise ord. Jeg glæder mig meget til HopTop showet, der skulle være ren underholdning, og muligt at forstå uden sublime tyskkundskaber ;)

 

 

 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *