Kategorier
Fodring

Æblefibre kan være gavnlige for hestens fordøjelse.

[ratings]

Pure Apple æblefibre til din hest, indeholder den letfordøjelige fiber Pektin.

Guldborgsund frugt er et samarbejde mellem 4 herregårde, som alle ligger i det traditionelle æbledyrkningsområde på kysten ved Guldborgsund. Guldborgsund har egentlig specialiseret sig i at producere æblemost af forskellige, specielle æblesorter. Mosten sælges i restauranter og i detailhandlen. Det der er relevant for dig, der kan lide heste, er restproduktet.

I midten ses de tørrede æblefibre Pure Apple fra Guldborgsund. Æblefibre indeholder den vandopløselige og gavnlige fibertype pektin, ligesom f.eks. roefibre. Foto. Hestezonen.dk
I midten ses de tørrede æblefibre Pure Apple fra Guldborgsund. Ved siden af er godbidderne med æblefibre. Æblefibre indeholder den vandopløselige og gavnlige fibertype pektin, ligesom f.eks. roefibre.
Foto. Hestezonen.dk

Når der presses most, bliver fibrene tilbage. Æblefibre har et relativt lavt sukkerindhold, da meget af sukkeret bindes og presse ud i mosten. Æblefibre er meget anvendelige i hestefoder, da de er letfordøjelige og bidrager med en god smag. Du kan købe æblefibrene i ren form: “Pure Apple Crunch” eller presset til lommefaste godbidder (tilsat 25% hvedeklid) “Pure Apple Goodies”. Til hesten, der helst ikke vil drikke under transport, til stævner og så videre, kan der tilsættes lidt æblemost “Pure Apple Energy” i drikkevandet, for en bedre smag. Se forhandlerlisten her: http://www.guldaebler.dk/da/her-kan-du-koebe-pure-apple .

 

Pektin er en letfordøjelig type fiber.

Æblefibrene består primært af den letfordøjelige fibertype pektin. Pektin er en fibertype der kan binde vand og gelere – måske kender du det fra dit køkken, når du laver marmelade? Pektinen i æblefibrene kan hjælpe med til at binde giftstoffer og forbedre miljøet i tarmen, ligesom det også kan forsinke optagelsen af sukker/stivelse fra hestens tarm og dermed hjælpe med til, at holde hestens blodsukker stabilt. Mange heste der har problemer med vandig gødning, kan med fordel fodres med lidt æblefibre.

 

Roefibre og æblefibre indeholder begge pektin.

Roefibre og gulerødder indeholder også pektin. Roefibre er tørrede, og enten med eller uden indhold af restsukker. Mange vil gerne have den gavnlige effekt i tarmen fra roefibrene, men problemet er ofte, at hesten ikke vil æde roefibrene uden sukker. Pure Apple æblefibre indeholder kun lidt restsukker, men har stadig æblearomaen, som de fleste heste elsker. Æblefibre kan derfor være en erstatning for roefibre, og bør ligesom roefibre opblødes, da de kan binde store mængder vand.

2 kommentarer til “Æblefibre kan være gavnlige for hestens fordøjelse.”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *