Kategorier
Hestebegivenheder

Hasse Hoffmann begejstrede i Herning

[ratings]

Hasse Hoffmann formåede torsdag aften, at gøre det, der ikke blev gjort tilstrækkeligt de sidste to år. Han fik budskaberne ud over kanten, på en lun og letforståelig måde.

De sidste to års clinics torsdag aften med hhv. Helen Langenhanenberg og Isabell Werth havde efterladt mig med følelsen af, at der “manglede noget”. Verdensstjernernes kompetence var der ikke noget at stille spørgsmålstegn ved.

Læs også: http://hestezonen.dk/werthensmesteren-gav-clinic-i-herning/

Samspillet mellem underviserne og deres elever var nærmest ikke eksisterende, med nogle elever der bare ikke gjorde hvad de fik besked på. Selvom det var noget så simpelt som at slippe tøjlerne. Det satte desværre (fra mit synspunkt) lidt en stopper for den magi, der kunne have været til clinics de forgangne år.

Hasses aften

Hasse Hoffmann Herning HorseshowTorsdag aftens clinic med Hasse Hoffmann i Messecenter Hernings hal M var tæt på at være udsolgt. Og det med rette. Hasse er kendt for, at være en fantastisk og entusiastisk formidler, der sætter hestens ve og vel i højsædet. I løbet af aftnen gentog Hasse da også adskillige gange, at “dressur er et spørgsmål om, at lave holdbarhed i hestens”.

På det punkt adskilte Hasses budskab sig ikke så meget fra hverken Werth eller Langenhanenberg – men det gjorde måden, hvorpå budskabet blev formidlet!

Læs også: http://hestezonen.dk/loesn-toejlen-og-lad-din-hest-lave-fejl/

Hasse beskrev selv sin aften som en workshop med titlen “Ryttere skal trænes, til at træne heste”, og jeg må sige, at han satte rammerne for en top inspirerende aften! På stolesæderne lå en folder, med illustrationer og beskrivelse af, hvordan der rides travers, schenkelvigning, versade og pirouette. Vi fik forklaret hvordan øvelserne skulle rides, og vi fik vist hvordan de skulle rides – men også hvordan de ikke skulle rides. Det var super brugbart og god formidling af budskaberne.

Fokus på at mærke hesten

Hasse gentog flere gange i løbet af aftnen, at det vigtigste er, at rytteren kan mærke hesten, for at kunne hjælpe den bedst muligt. Formålet er, at have en glad og holdbar hest, og som Hasse pointerede, så er der ikke ret mange af top grandprix hestene, der går i stykker. Haase Hoffmann Herning HorseshowRytterne på det niveau formår, ifølge mesteren selv, at tilpasse træningen til hestenes styrker og svagheder, så de kommer i balance og undgår skader.

Alle i hallen var involverede i Hasses workshop, og som publikum fik jeg fornemmelsen af, at det var ham meget vigtigt, at vi fik noget brugbart med hjem. Gentagne gange fik vi forklaret forskellene på at ride schenkelvigning, versade eller volte, og vi skulle have styr på, hvornår schenklerne var sideførende eller fremadførende. Men ikke nok med, at vi fik det forklaret – vi blev også hørt i lektien!

Fejl blev rost

Hasse Hoffmann delte gavmildt ud af forklaringer på hvordan og hvorfor de forskellige heste skulle rides. Her var plads til fejl – og fejlene blev rost og brugt som eksempler på, hvordan man kunne korrigere dem. Som publikum var det en befrielse at se det i praksis, og opleve nogle ryttere der turde gøre, hvad de fik besked på.

Spørge Jørgen gav god dynamik

Det var en meget lærerig og intens workshop. Som publikum har jeg til flere andre clinics oplevet at sidde og tænke på, hvorfor det ene resultat af en given hjælp kan være at foretrække frem for et andet. Det kan selvsagt være umuligt at få svar på, når man sidder blandt tusind andre. Hasse Hoffmann Herning HorseshowDerfor var det forfriskende at Michael Søgaard agerede Spørge Jørgen. Han afbrød Hasses entusiastiske undervisning, med fagligt relevante spørgsmål, så publikum kunne få endnu mere viden med hjem. Det gav en god dynamik, og understregede Hasses budskab om, at “det vigtigste for at blive dygtig er, at have gode ører”.

Ikke kun dressur

Workshoppen bød på masser af god dressur. Og på en masse inspiration til god dressur. For Hasse var det vigtigt at understrege, at dressur er ikke bare at sidde på hesten og trykke den flad i ryggen. Han er fræk som en slagterhund, men han mener det godt. Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om andre der kan slippe godt afsted med at sige: “Det er synd for hestene, hvis rytteren bliver så tung i røven, at han/hun ikke kan lette sig fra sadlen. Det er en af grundene til, at det er godt for dressur rytterne at springe lidt engang imellem”.

Armstrækkere og kæpheste

For at demonstrere det, kom Hasse selv på banen, og viste hans evner ud i kørsel, voltigering og springning, ligesom børn med kæpheste fint viste eksempel på, hvor vigtigt det er at lytte og mærke hesten. Den kommende svigersøn skulle lave armstrækkere,Hasse Hoffmann Herning Horsehow samtidig med at en hest viste piaf, for at illustrere hvor hårdt det er for hesten. Ligeledes kom en cyklist på banen for at vise hvad der skete, hvis vi overbøjer hestene. Det var godt han havde hjelm på, da han væltede!

Dressurrytterne gjorde det også rigtig godt, og de gjorde, hvad de fik besked på. Det kan godt være, at det virker lidt hårdt af mig, at være så fokuseret på, at eleverne skal adlyde deres underviser. Men når man sidder som publikum til en clinic, så er det simpelthen det, der er afgørende for, at budskaberne kommer frem til modtageren!

Tak til arrangørerne for en god oplevelse!

 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *